Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha demanat hui “la construcció urgent dels centres de salut pendents a la província d’Alacant, per tal de solucionar d’una vegada les carències sanitàries que pateixen els seus ciutadans i que provoquen una atenció deficient per falta de medis”.

Mollà ha recordat que “només a la ciutat d’Alacant es troba paralitzada la construcció de quatre centres projectats: Francisco Álvarez, Garbinet, Condomina i el més escandalós, el de Benalúa, que va ser licitat en desembre, però per al que encara no s’han adjudicat les obres”.

“Tanmateix, aquest no és l’únic cas en què la construcció d’una infraestructura sanitària s’ha quedat estancada, ja que després l’ampliació del centre de salut de Cocentaina, que va ser licitada en gener, no hi ha notícies sobre la seua adjudicació”, ha destacat la diputada autonòmica.

Alhora, Mireia Mollà s’ha referit al centre de salut Rabaloche d’Oriola, “un centre que els veïns de la ciutat venen demanant des de fa anys –ja que en l’actualitat han de ser atesos en barracons-, que va ser finalment licitat en abril, però que es va frenar quan la Conselleria de Sanitat va decidir en juliol posposar sense data l’obertura de les pliques”.

“Després d’aquests canvis no podem confiar en la nova data donada ara per la Generalitat de que el centre estarà construït abans que acabe la legislatura, ja que la infraestructura porta set anys apareixent als pressupostos i continua sense ser una realitat”, ha apuntat la diputada de Compromís.

Mollà ha recordat també que les localitats de Benidorm, Petrer, Castalla i Sant Joan estan pendents de que la Conselleria es decidisca a construir els seus respectius centres de salut i, davant d’aquesta situació, ha exigit el compromís del conseller, Luis Rosado, de que aquestes obres siguen una prioritat al seu departament.