Bota al contingut principal

El portaveu de Sanitat i diputat a les Corts, Carles Esteve, ha denunciat que el pla de reforços de vacances que ha presentat hui la Conselleria de Sanitat suposa 2.500 contractacions menys que el de l’any 2023, “malgrat que han tractat de manipular les xifres per amagar-ho”.

Des de Compromís es denuncia que una vegada més el Conseller Marciano Gómez ha tractat d’enganyar a la ciutadania amb la presentació d’este pla, però els números deixen al descobert la realitat. En 2023 es varen fer 7.585 contractes nous de reforç per als quatre mesos d’estiu. Enguany, n’anuncia 8600, però la trampa està en què el departament que dirigeix Gómez inclou com si foren reforços d’estiu les 3500 places de les reversions de Dénia i Manises, que és personal que ja treballava en la sanitat valenciana. Així, la realitat és que per a l’estiu de 2024 van a realitzar-se poc més de 5000 contractes, el que suposa 2500 menys que l’any passat.

Segons Esteve “per molt que el conseller manipule les xifres intentant fer creure que el seu pla suposa un increment pressupostari respecte al de l’any passat, la realitat és que, pressupostàriament, el que acaba de fer la Conselleria de Sanitat és, atenent a la durada del pla, retallar 3,5 milions d’euros en el reforç sanitari cada mes. El que es tradueix en què la sanitat valenciana durant l’estiu, quan arribe tot el turisme, tindrà 2.500 persones menys treballant en la sanitat”.

El parlamentari de Compromís assenyala que, “a més, Gómez presenta este pla a penes 3 dies abans de començar les contractacions, el que suposa que ni sindicats ni ningú li va a poder fer aportacions perquè no va donar temps. Com sempre, a última hora, tard i mal, presenta un pla que retalla en inversió i retalla sobretot en professionals”.

“Per primera vegada, Sanitat podrà realitzar trasllats forçosos del personal sanitari durant els mesos d’estiu gràcies al decret de macroàrees que va aprovar en gener. De moment no ha explicat a qui va a afectar, en quines condicions, ni els criteris que utilitzarà per a fer-ho. El que és segur és que, amb a penes tres dies de marge, estes decisions tampoc seran consensuades amb els sindicats ni amb el personal”, ha conclòs Esteve.