Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Paula Espinosa, ha valorat com incomprensible i una temeritat que el govern del PP haja decidit eliminar del seu organigrama la Direcció General de Prevenció d’Incendis com a conseqüència de la remodelació del Consell realitzada per l’eixida de Vox.

Com s’explica des de Compromís, esta direcció general es trobava fins ara dins de la Conselleria de Justícia i el que s’havia donat a entendre és que eixe departament passaria a estar adscrit a la Conselleria de Medi Ambient, circumstància que no ha ocorregut, “perquè el que ha fet el govern de Mazón finalment és fer desaparèixer la Direcció General de Prevenció d’Indencis, com es pot comprovar en la nova estructura orgànica de la Generalitat publicada hui en el DOCV”.

Per a Espinosa “és molt preocupant el moment triat per a escometre este despropòsit. Estem en estiu, patint una sequera immensa. Estem veient com el consens científic internacional assenyala a la conca Mediterrània, com una de les zones que més estan patint les conseqüències del canvi climàtic, entre elles el augment de la devastació dels incendis forestals, i en eixe context resulta que la Direcció General de Prevenció d’Incendis deixa d’existir a l’organigrama de la Generalitat Valenciana i les seues competències queden diluïdes en altres departaments”.

“Açò és un perill, esperem que no, però malauradament als estius els incendis són cada vegada més greus. Hui que s’està parlant del tema del finançament, necessitem també un finançament just per a pagar de manera adequada els bombers forestals que fan una tasca increïble, que requerixen d’uns mitjans i uns materials que són prioritaris, perquè després venen les lamentacions, i és un escàndol que davant estes necessitats el que haja decidit fer el govern de Mazón és eliminar la  Direcció General de Prevenció d’Incendis”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.