Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui una petició de compareixença en Diputació Permanent del Conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, per informar sobre la política de gestió de prevenció d’incendis forestals del Consell.

La reestructuració del Consell després de l’eixida dels representants de Vox ha suposat que la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals haja deixat de formar part de la Conselleria de Justícia i interior per diluir les seues competències en la Direcció General de Medi Natural i Animal de la Conselleria de Medi Ambient.

Segons la portaveu adjunta, Paula Espinosa “en plena època estival resulta molt irresponsable carregar-se esta Direcció General perquè el que va a suposar es generar caos en la prevenció d’incendis. En un moment en el que es produeixen incendis devastadors com el que s’inicià ahir a Benassau, amb els nostres monts plens de gent passant allí l’època estival, este canvi injustificat en la gestió suposa posar en perill a la població”.

“Amb l’eixida de Vox del Consell, el govern de Mazón accelera en polítiques negacionistes com restar-li recursos a la prevenció d’incendis. Per això volem que el nou conseller comparega de manera immediata en les Corts per explicar de quina manera té previst atendre la prevenció d’incendis forestals a partir d’ara i amb quins mitjans materials i personal comptarà el servei de prevenció d’incendis forestals”.

Però eixe no és l’únic front obert per Martínez Mus i pel que Compromís demana la seua compareixença. Hui mateix el DOCV publica l’anunci del Consell pel qual se sotmet a consulta pública prèvia la modificació de la Llei 11/1994, de 27 de desembre, d’espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana.  

Per a Espinosa “estem davant d’un nou atropellament del govern de Mazón perquè aprofita el mes d’agost, quan bona part de la població està de vacances, per a establir un període de 10 dies per a què la ciutadania i la societat civil organitzada puga presentar al·legacions en el tràmit de consulta pública”.

“El govern del PP ha posat la directa en assentar les bases per a què els especuladors avancen sense impediments en la depredació del territori, primer amb la llei de costes per carregar-se les zones protegides en el PATIVEL, després amb el decret de simplificació per poder construir a 100 metres del mar i ara iniciant la desprotecció dels nostres espais naturals”.

“Volen canviar la llei per poder tornar a nomenar a dit als responsables dels parcs naturals, després de què el Botànic establira que eixos càrrecs de tanta responsabilitat havien de recaure en funcionaris i tècnics experts en la matèria. Això no els val, el que volen és ficar a directors de parcs naturals que fiquen la maneta per cobrar i miren cap a altre costat mentre alguns fan negoci a costa dels nostres espais protegits”, ha conclòs Espinosa.