Bota al contingut principal

La direcció del servei d’emergències (SESCV) ha comunicat que en diferents dies del mes d’agost, el TIPCAS (sistema de transport urgent de pediatria i nounatologia quan requereixen cures intensives) deixarà de funcionar des de les 3 de la vesprada fins les 8 del matí del dia següent a Castelló. Això suposa que tots els transports d’urgències d’este tipus s’hauran de fer amb les unitats de València.

“Ens podem trobar amb una urgència en Vinaròs que haurà d’esperar a una ambulància que eixiria des de València a 150km” segons ha explicat el diputat i portaveu de sanitat de Compromís Carles Esteve. “A això li hem d’afegir que la falta de pediatres en els tres hospitals del nord els ha deixat en mínims i incapaços d’atendre urgències que podrien coincidir el mateix dia. En l’Hospital General i en Vinaròs només hi haurà un pediatra per a casos urgents, que podrien haver de desplaçar-se també a València”.

La manca de professionals en l’hospital de Vinaròs s’ha agreujat en els últims mesos i una baixa d’una de les pediatres que cobria les guàrdies ha sigut el detonant d’una situació que mai s’havia donat. “Segons la direcció del SESCV, només hi haurà alguns dies sense eixe servei de transport urgent però eixa explicació no té cap sentit perquè la baixa de pediatria en Vinaròs durarà vàries setmanes. Sembla que no volen reconèixer que no hi haurà cap servei en tot el més” afirma Esteve, desconfiant de les poques explicacions de la Conselleria.

Com també ha denunciat el sindicat CESM, la complicada situació de l’hospital de Vinaròs s’ha vist empitjorada pels trasllats forçosos de pediatres des de l’Hospital General. “Ja vàrem advertir que el decret de les macroàrees del conseller Marciano Gómez deixava als professionals de la sanitat a expenses de trasllats forçosos i no aporta solucions reals al problema de les places de difícil cobertura”, ha afegit Esteve.

“Marciano Gómez ha de donar una explicació i plantejar una solució urgent a una situació que mai havíem vist, provocada la seua imprevisió, i que posa en risc a la població” ha conclòs el parlamentari de Compromís.