Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i portaveu d’Habitatge a les Corts, Maria Josep Calabuig, ha denunciat que el nou decret de regulació de vivendes d’ús turístic presentat hui per la Consellera de Turisme, Nuria Montes, i el President de la Generalitat, Carlos Mazón, “és només una operació buida de màrqueting polític, una oportunitat perduda d’aportar solucions a l’impacte negatiu que la proliferació de pisos turístics està tenint en l’accés a la vivenda de bona part de la població”.

Segons Compromís el decret no presenta mesures reals i efectives per a limitar noves llicències de pisos turístics i actuar contra els lloguers turístics il·legals que estan proliferant en edificis residencials de les nostres ciutats. I tampoc estableix cap reforç i augment de la inspecció, per revertir a mínims l’existència d’estos pisos turístics, “més enllà de desentendre’s d’eixa responsabilitat a nivell autonòmic i passar-li la pilota als ajuntaments”.

Per a Calabuig “la resposta ciutadana davant l’expulsió massiva de veïns i veïnes dels nostres barris ha fet moure fitxa al govern de Mazón, però per a no fer res realment. Calen mesures per frenar l’especulació urbanística i immobiliària. La presència de grans tenedors de vivenda i dels fons voltor estan generant un greu impacte en el mercat de lloguer, accelerant la crisi d’habitatge arreu del territori i davant açò el PP ha decidit mirar cap a un altre costat”.

“El que realment calen són mesures de regulació del lloguer que canvien completament el model, com la declaració de zones tensionades que permet la legislació vigent per a limitar-ne els preus i que Mazón és nega a aplicar”, ha afegit la parlamentària.

Estan comprant-se edificis sencers per a ús turístic sense cap ordre, s’estan omplint les finques residencials d’apartaments turístics sense tindre en compte al veïnat i això té conseqüències negatives per a tota la societat. “El PP no vol entendre que l’activitat turística no pot desenvolupar-se en competència del dret a l’habitatge i mentre no s’actue en eixe sentit el problema no farà més que augmentar”, ha conclòs Calabuig.