Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat, Carles Esteve, ha denunciat hui que la Conselleria ha enviat una circular als treballadors i treballadores del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) per a informar d’un conveni amb què, davall la falsa premissa de l’elecció de servei per part del pacient, el govern de Mazón amaga l’enèsim regal a la sanitat privada.

Així, Sanitat ha establert un nou protocol pel qual es cedeix l’ús del servei de trasllat d’emergències a les assegurances privades, una decisió que Esteve considera “inacceptable i perjudicial per a la qualitat del servei públic de salut”.

“El que ha fet Mazón és establir un conveni pel qual posa a disposició de les empreses privades un recurs que és públic, que es paga dels impostos dels valencians i les valencianes. Estem davant d’un cas molt dramàtic perquè estem parlant del servei d’emergències, el trasllat de pacients, les ambulàncies”.

Per al diputat de Compromís “la conseqüència més greu és que a un servei que ja està funcionant molt precàriament l’anem a carregar de més treball encara, i a més estem parlant d’un servei en el que la vida de les persones depèn del temps que tardem en contestar”.

Ara els treballadors dels CICU hauran de preguntar a qui està patint una situació d’emergència si tenen assegurança privada per vore si l’acaben enviant a un hospital o a un altre. “Fer açò en un servei en el que cada segon compta, és posar vides en risc”.

“A més, amb esta decisió del govern de Mazón, el 80% de valencians i valencianes que no tenim una assegurança privada anem a pagar a empreses privades un servei que no en tenen i que haurien de pagar ells directament”.

Des de Compromís es demanen explicacions a Mazón sobre esta situació, a la vegada que es reclama una rectificació, “perquè és una barbaritat, suposa un retrocés en la gestió pública de la sanitat i posa en risc la seguretat i l’atenció dels pacients”.