Bota al contingut principal

Compromís ha acusat el Consell de Carlos Mazón de treballar en contra d’Alacant i la sanitat valenciana amb la decisió de llevar-li a la Universitat d’Alacant la titulació de Medicina, fet que ocorre per segona vegada en la història democràtica i que suposa una altra vegada una ingerència política flagrant per part del PP en el món universitari i en favor de la universitat d’Elx que batalla en contra de la universitat alacantina.  

Durant la intervenció del conseller d’Educació, José Antonio Rovira, en la Diputació Permanent de Les Corts Valencianes, el portaveu d’Educació, Gerard Fullana, li ha retret la decisió del Consell de retirar-se de la causa judicial en la que l’anterior Govern de la Generalitat Valenciana defensava la necessitat d’una facultat de Medicina més, donat la mancança de personal mèdic i que milers d’estudiants demanen poder estudiar Medicina a les facultats universitàries de la província d’Alacant, entre altres raons.  

“Vull que m’oferisca explicacions acadèmiques per les quals vostè s’ha retirat de la defensa de la implantació de la carrera de medicina en la Universitat d’Alacant”, li ha inquirit FUllana, qui ha acusat a més Rovira de “disfressar les decisions polítiques de pura rutina judicial” després de justificar la sgua negativa a defensar a la UA en este assumpte amb un informe que cap persona ha vist.  

“L’acuse de cobardia política, vostés están fent el que ja va fer vosté i el sr Mazon quan estaven a les ordres del sr Zaplana. No importa quan es diga esta frase, ara amb este assumpte també. L’acuse de cobardia política”, ha denunciat el valencianista.  

Fullana ha acusat a Mazón y Rovira de “ressuscitar la persecució política a la universitat d’Alacant. La persecució que va començar fa 28 anys, vosté estava a les ordres d’un tal Diego Such. Li sona el nom? I vull que m’aclarisca sense excuses la següent pregunta: Quan va a acabar esta persecució política que va començar fa 28 anys i que continua hui? ”. 

Compromís ha denunciat que la posició del Consell del PP no és altra que la de preparar el desembarc del sector privat universitari en l’area d’Alacant en detriment de la universitat pública. “Sé que hi ha un motiu ideològic”, li ha insistit Fullana a Rovira, “però li pregunte si també hi ha un motiu personal. Conteste’m, oferisca’m algún argument real que explique esta decisió, esta obsessió en contra de la universitat d’Alacant. Perquè ha d’entendre que això afecta a l’alumnat de la universitat però afecta en realitat a tota a ciutadania necessitada de sanitaris”