Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat a les Corts Valencianes, Carles Esteve, s’ha sumat a la denuncia feta hui pel Sindicat d’Infermeria (SATSI) sobre l’engany a la ciutadania perpetrat per la Conselleria de Sanitat amb el servei d’infermeria escolar.

Com explica Esteve “el conseller Marciano Gómez va prometre a finals de l’any passat que per al curs escolar que hui ha començat contractaria a 300 noves infermeres per atendre als alumnes dels centres educatius, una qüestió que  s’ha demostrat completament falsa perquè el Consell del PP no contractat cap nova infermera per a este servei, sinó que han traslladat professionals dels centres de salut per a realitzar tasques als centres educatius”.

“És inacceptable que el govern de Mazón haja fet una promesa tan important per a la salut dels nostres escolars i que, en realitat, no s’haja contractat cap infermera nova. El que han fet és desvestir un sant per vestir-ne un altre, agafant infermeres dels centres de salut, que ja estan saturats, per a cobrir les necessitats dels centres educatius”, ha declarat el parlamentari.

Des de Compromís s’ha subratllat que esta maniobra no només no resol el problema de la manca de personal sanitari als centres educatius, sinó que agreuja la situació als centres de salut, on les infermeres són imprescindibles per a l’atenció primària i comunitària. “És una vergonya, no es pot permetre que es jugue així amb la salut dels nostres infants i amb la dels pacients dels centres de salut”, ha conclòs Esteve.