Bota al contingut principal

El portaveu d’Educació de Compromís a les Corts Valencianes, Gerard Fullana, s’ha pronunciat sobre la suspensió cautelar del TSJCV a la imposició del conseller Rovira d’anul·lar els acords de plantilles, que va signar de forma consensuada amb els sindicats en 2023, la consellera d’Educació de Compromís, Raquel Tamarit.

“La jugada del PP de retallar professorat com a càstig a la comunitat educativa per la vaga de fa uns mesos els ha passat factura i se fa justícia a la dignificació de l’escola pública”, ha explicat el diputat de Compromís.

Cal recordar que els acords de plantilles marcaven un increment en dos cursos de 5.000 professionals del l’ensenyament.  Per al curs passat de 3.000 docents, “que el PP no va poder evitar que se duguera a terme”, ha dit Fullana i ha continuat, “enguany l’augment de professorat estava en 2.000 docents més i el PP va anul·lar l’acord per a retallar esta xifra tan necessària per a garantir la qualitat de l’ensenyament públic valencià”.

“Des de ja mateix, que Rovira se pose a publicar l’adjudicació de 1.900 places que va retallar per a este curs, perquè cal acomplir amb el que marquen els tribunals, li agrade o no”, ha asseverat el portaveu d’Educació de Compromís.

L’augment de professorat durant 8 anys dut a terme per Compromís

Gerard Fullana ha fet un balanç de l’augment de professorat durant els anys que Compromís va estar al capdavant de la Conselleria d’Educació. “Quan vam arribar, l’any 2015, ens vam trobar que el PP havia tirat al carrer a 5.000 docents. Durant huit anys vam augmentar el professorat en 15.000 mestres i professorat d’escoles i instituts de tota la xarxa pública i concertada. No només vam recuperar als 5.000 docents que el PP havia enviat a l’atur, sinó que vam triplicar la xifra.”.  

“A part, en abril i maig de 2023 vam dissenyar unes ordres de plantilles dialogades i consensuades amb associacions de directors i sindicats  per a ampliar l’horitzó d’augment de plantilles de professorat fins a 2025 en 5.000 docents. Resultat de les polítiques educatives de Compromís, fins a 2025 l’augment de professorat se situava en 20.000 mestres i professorat més, un increment del 31 % respecte als anys anteriors del PP. Una xifra que el govern de la vergonya actual ha de respectar perquè li ho manat el TSJCV”, ha conclòs Gerard Fullana.