Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Paula Espinosa, ha expressat hui la seua profunda decepció davant la intervenció del President de la Generalitat, Carlos Mazón, al Comité de les Regions de la Unió Europea, on ha presentat un informe sobre l’agricultura valenciana.

Espinosa ha assenyalat que “Mazón s’ha plantat a Brussel·les amb un discurs que mostra la cara dura que té, perquè el que ha anat a dir contradiu el que està suposant la gestió del seu govern i no té res a vore amb el que acaba votant el PP al Parlament Europeu en contra dels interessos valencians.”

La portaveu ha destacat la hipocresia de Mazón, “de cara a la galeria tots estem a favor de la resiliència del camp, de rebaixar els límits dels fitosanitaris, de posar més inspeccions i més reciprocitat a l’hora de produir els nostres productes, però en última instància el govern del PP, el que estan fent és precisament el contrari.”

Espinosa ha acusat el govern de Mazón de prendre-li el pèl als llauradors i a la ciutadania, fent un flac favor al conjunt de l’interès general i de la sobirania alimentària. “No sé com tenen la poca vergonya de vendre als nostres llauradors la idea que Mazón ha anat a Brussel·les a donar suport al camp valencià quan la primera cosa que feren els seus diputats en el parlament europeu durant esta legislatura va ser votar en contra del camp valencià, autoritzant la importació dels productes amb residus de fitosanitaris prohibits en la UE.”

La portaveu de Compromís ha recordat que a l’inici de la legislatura, el govern de Mazón va desmantellar l’Agència del Control Alimentari, creada pel Botànic per controlar els preus abusius dels grans intermediaris.

“El problema ací és que el PP no està disposat a regular el mercat i que els països tercers complisquen amb els mateixos requisits que els nostres agricultors. Tampoc estan disposats a avançar cap a un altre model que protegisca els nostres agricultors, regulant els preus perquè siguen igual de competitius que els dels productes que venen de fora. Ni a augmentar els controls a les importacions de productes agroalimentaris perquè entren en el mercat amb totes les garanties de sanitat vegetal”.

Espinosa ha criticat la política de creixement infinit i de negoci especulador del govern de Mazón, que desprotegeix els espais d’horta productiva i autoritza PAIs i carreteres sense considerar la preservació de l’horta.

“Si de veritat Mazón vullguera ajudar als llauradors valencians, denunciaria amb nosaltres els abusos de poder que fan les cadenes de supermercats, que pressionen per mantenir preus de misèria. Treballaria per posar-li fre a les pràctiques deslleials dels grans ditribuidors. Treballaria per protegir els productors dins la cadena de subministrament amb una regulació i amb una identificació de la posició de domini. Treballaria perquè no siga possible vendre a pèrdues i per un sistema sancionador que siga eficient. I malauradament res d’això està fent”, ha conclòs Espinosa.