Bota al contingut principal

Isaura Navarro, portaveu adjunta de Compromís, ha criticat durament la decisió del govern de Mazón de col·locar Inmaculada Luz Collado, com a directora adjunta de l’Institut Valencià de Serveis Socials. Es tracta de la presidenta de la Asociación Española de Gestores para la Administración Pública, l’entitat que, sense tindre legitimitat per a fer-ho, va proposar en les Corts el polèmic nomenament d’Eduardo Beut. “Estem davant d’un agraïment pels serveis prestats”.

Mazón tenia una estratègia perfectament dissenyada per desmantellar l’Agència Antifrau i situar-la al servei dels corruptes. “Des del primer moment denunciàrem que la candidatura de Beut era part de l’operació per desactivar investigacions que afecten directament al PP, ara el govern de Mazón ha premiat els seus artífexs amb càrrecs públics en agraïment per les seues maniobres. Un exemple clar de la xarxa d’influència del PP per controlar institucions públiques amb finalitats polítiques.”

“Des de Compromís sempre hem denunciat que es tractava d’un frau orquestrat. El PP va mentir, negant la existència d’esta operació, però no va enganyar ningú: volien utilitzar l’Agència per protegir els seus interessos i tapar casos que els perjudiquen i ho estan fent”, ha expressat Navarro. En eixa línia ha recordat les destitucions injustificades de càrrecs clau dins de l’Agència, així com les decisions de Beut que posen en dubte el seu compromís amb la lluita contra la corrupció.

Per això Navarro ha insistit en què “Eduardo Beut ha d’abandonar el seu càrrec immediatament. Tenim un problema greu de manca d’independència en una institució que hauria de ser exemplar. Per això hem registrat en el parlament valencià un escrit per iniciar el procediment que preveu la llei de l’Agència per a la destitució del seu director per negligència notòria i greu en el compliment de les obligacions i els deures del càrrec”.