Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a les Corts, Juan Bordera, ha criticat durament la nefasta gestió del Consell davant la problemàtica de la crema de la palla de l’arròs a l’Albufera, que està afectant greument la qualitat de l’aire en zones escolars de la zona.

Segons Bordera, esta situació, que ha provocat la petició d’una suspensió immediata per part de la comunitat educativa, és conseqüència de la greu irresponsabilitat dels consellers de Medi Ambient i Agricultura que estan  fomentat la crema de la palla de l’arròs i denostant les alternatives que el govern del Botànic va posar a disposició dels agricultors de l’Albufera per a reduir dràsticament la crema.

La crema de la palla de l’arròs és una font important d’emissions a l’atmosfera en forma de monòxid de carboni (CO₂), metà (CH4), òxids de nitrogen (NOx), òxids de sofre (SOx), hidrocarburs, dioxines i partícules de distinta naturalesa. “La crema ha de ser excepcional i controlada, el govern del PP no està fent el seu treball”.

“Amb esta injustificada actuació el Consell ha abandonat la ciutadania, posant en risc la salut de centenars de xiquets i xiquetes que estan exposats a nivells de contaminació inacceptables”, ha declarat el diputat. “És incomprensible que en compte de prendre les mesures preventives adequades sabent l’impacte que té la crema de la palla en este dates, al que s’hagen dedicat Martínez Mus i Barrachina és a fomentar la crema.

Bordera ha destacat la necessitat de tornar a l’impuls d’alternatives sostenibles a la crema de la palla de l’arròs. A més, ha demanat al Consell que escolte les demandes de la comunitat educativa i que prenga mesures immediates per garantir la protecció dels escolars i del conjunt de la població afectada.