Bota al contingut principal

El ple dels Corts Valencianes ha rebutjat hui, amb els vots de la majoria absoluta del PP, la esmena a la totalitat de Compromís i de la de la resta de grups de l’oposició al projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2012, en què demanaven la seua devolució al Consell.

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha assegurat que estos pressupostos són “irreals”, perquè estan basats en previsions de “suposats ingressos”, i a més representen una regressió per als drets socials.

Per a Mollà, estos pressupostos van a ser inservibles, perquè afronten la crisi econòmica amb una sola mesura: “deixar passar el temps”. “No es pot esperar a què passe la tempesta, perquè no queda temps”, ha advertit.

A més, es basen en el que al seu judici constitueix una “estafa piramidal en tota regla”, la venda dels denominats “bons patriòtics” i en uns suposats ingressos, com el fons de competitivitat, que “no tenen cap esperança de cobrar”.

Segons la diputada de Compromís estos pressupostos “no afronten una eixida de la crisi, ni justa ni injusta, no afronten res”. En este sentit, ha assenyalat que “la pregunta del dia” és “quan podem tirar al fem estos pressupostos?”.

Sobre este tema, ha indicat que en estos comptes “no hi ha objectius nous, ni valentia entre tanta covardia”. De la mateixa manera, ha lamentat que estos pressupostos vagen acompanyats de “la incertesa” el que, en la seua opinió, posa de manifest que seran els comptes “de la fallida”.

També ha criticat que “continuen amb el balafiament”. A més, ha instat al Govern valencià a reclamar ja el Fons de Competitivitat a Mariano Rajoy i, si no, “lleven este interrogant, i diguen clar i alt que Rajoy no donarà el fons de competitivitat en 2012”.