Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat la seua preocupació davant l’anunci del Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, de l’establiment de nous indicadors de productivitat per adequar a les actuals circumstàncies els incentius que rep el personal mèdic de la sanitat pública.

Segons Oltra “quan Llombart parla d’indicadors de productivitat encaminats a garantir la sostenibilitat del sistema sanitari està dient amb eufemismes que des de la conselleria que dirigeix es premiarà a aquells metges que millor retallen en l’atenció als pacients. Dir que els metges que més es comprometen amb la sostenibilitat del sistema seran incentivats és reconéixer que els incentius es cobraran en funció de quant aconseguisquen estalviar els metges en prescripció de medicaments i de proves diagnòstiques”.

“Estem davant una estratègia de baixada de la qualitat d’atenció als pacients de la sanitat pública per a potenciar el negoci de la privada. En l’actual context el que s’hauria de premiar és tot allò que evite l’impacte de la crisi en els pacients i no l’empitjorament de l’atenció per a estalviar uns diners que a llarg termini eixiran molt cars”.

“Molt ens temem –ha afegit la diputada de Compromís- que amb els nous criteris de productivitat el govern del PP intente també frenar qualsevol tipus de mobilització davant l’avanç de la privatització de la sanitat pública i de les retallades, ja que hem de recordar que el personal mèdic del sistema valencià de salut ha vist retallades les seues retribucions en els últims temps, en alguns casos amb baixades de fins el 35%”.

Per a Oltra “el Conseller de Sanitat on ha d’informar de com va a ser la seua gestió és en Les Corts Valencianes, no és de rebut que es dedique a fer anuncis de mesures per ací i per allà sense comparéixer abans en el parlament com és la seua obligació”.