Bota al contingut principal

El diputat de Compromís assegura que “si hi ha inversions que no s’han de retallar en temps de crisi són justament les educatives, perquè la formació ha de ser clau per a la reactivació”.

El diputat autonòmic del BLOC i candidat per Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “el nostre profund desacord amb la línia d’actuació de la Conselleria d’Educació de cara al nou curs. Quan el fracàs escolar de l’alumnat valencià és el més elevat de l’estat, un 40%, el conseller Font de Mora es dedica a retallar encara més les inversions en educació, que pateixen una disminució de més de 60 milions, i perjudiquen la qualitat de l’ensenyament en temes com la dedicació dels equips directius, el nombre d’unitats a Secundària, la disminució del professorat, en el que els sindicats qualifiquen amb raó com una ERO encoberta d’interins, la retallada dels programes d’atenció a la diversitat o el tema dels ensenyaments musicals, per esmentar-ne només alguns”.

 

El diputat de Compromís ha assegurat que “al contrari del que fa el PP des de la Conselleria, els experts aconsellen que, en temps de crisi, no només no s’han de disminuir les inversions en educació sinó que cal augmentar-les. I això perquè entenen que la formació és prioritària per a la recuperació i, sobretot, per a la reactivació quan es comencen a superar els aspectes més greus de l’actual situació”

 

Pañella s’ha referit també “a les afirmacions del conseller respecte als 365 centres educatius nous que, suposadament, s’haurien construït des de l’any 2003, quan Camps va assumir la presidència de la Generalitat. Com hem afirmat ja en les nostres intervencions en Corts, aquesta xifra està clarament inflada, perquè s’han posat en un mateix sac els centres nous efectivament construïts al costat de tots aquells que només han estat objecte d’alguna mena de remodelació, en molts casos molt parcial i secundària. Per això continuem denunciant les greus mancances d’infraestructures, amb un sistema educatiu públic de barracons i d’edificis sense  les condicions mínimes exigibles a un ensenyament europeu del segle XXI”.