Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís presentà el passat 10 de febrer un recurs contencions administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en què denuncià que el Consell es nega a facilitar els resultats dels baròmetres d’opinió que realitza la Generalitat.

 

Compromís considera que la denegació de documentació per part del govern valencià vulnera el dret a l’obtenció d’informació dels diputats emparat pels drets fonamentals consagrats en l’article 23 de la Constitució Espanyola.

 

Este recurs es presentà després de què, al mes de novembre del 2012 el diputat de Compromís, Fran Ferri, registrara en Les Corts Valencianes una sèrie de peticions de documentació, que no varen ser satisfetes, per tindre accés als informes de resultats de tots els estudis d’opinió pública sobre l’acció del Consell realitzats durant eixe any. El govern del PP es va negar a facilitar eixa documentació amb l’excusa de què eixes enquestes tenen “caràcter instrumental per a l’elaboració d’informes interns de l’administració”.

 

Compromís ha rebut l’Auto de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJCV en què el jutge estableix que després de rebre per part del Consell l’expedient administratiu que li havia reclamat i “no apreciant-se en este moment procesal circumstàncies que motiven la inadmissió del procediment, procedeix la seua continuació”.

 

D’esta manera l’auto estableix un termini de 8 dies per a què Compromís formalitze la seua demanda, cosa que este grup parlamentari efectuarà en els pròxims dies.

 

Precisament hui ha sigut publicat en el BOE la formalització del contracte entre el govern valencià i una empresa especialitzada en demoscòpia per fer quatre enquestes d’opinió trimestrals als ciutadans valencians per un cost de 119.790 euros. Unes noves enquestes que si la justícia no posa remei seran ocultades a la ciutadania.

 

Segons ha assenyalat Ferri “les enquestes realitzades amb diners públics no són propietat del Consell, per a què puguen utilitzar-les segons els interessos del Partit Popular, sinó que pertanyen a la ciutadania que les paga amb els seus impostos”.

 

“Segurament, el Consell no vol donar-nos accés als resultats de les enquestes que realitza perquè confirmen que la ciutadania s’oposa a la gestió d’Alberto Fabra i el Partit Popular”.

 

“No podem consentir -ha afegit Ferri- este ús fraudulent dels diners públics per part del PP, així com la manca de transparència que caracteritza l’acció del Consell presidit per Alberto Fabra, per això hem recorregut a la justícia a fi de què esmene esta situació”.