Bota al contingut principal

El diputat de Compromís exigeix a la consellera d’Infraestructures que “faça pública la relació de les localitats i dels llocs concrets on pretenen instal·lar-les”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat una pregunta parlamentària a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, “per a que ens explique per quina raó es nega a fer públiques les ubicacions concretes on pretén instal·lar les plantes incineradores. En aquest sentit, li he exigit que ens done els noms de les poblacions on tenen prevista la seua instal·lació i, a més, que ens diga la ubicació concreta d’aquestes plantes en el seus respectius termes municipals”.

Pañella ha declarat que “des de Compromís, ja hem fet pública de manera reiterada la nostra oposició a aquest projecte de plantes incineradores, perquè entenem que, per més que des de la Conselleria se’ns canten les seues glòries, es tracta d’un sistema obsolet i contaminant, que els països més avançats del nostre entorn han deixat ja de banda, o estan duent a terme el procés per a tancar-les. I justament ara, el govern del PP té l’ocurrència de voler contruir-ne en el nostre territori. Per això, des de la nostra postura d’oposició, tant nosaltres com el conjunt de la ciutadania tenim ple dret a saber on volen instal·lar-les, en quines poblacions i en quins llocs concrets del terme municipal; perquè hi ha incineradores perilloses, i unes altres més perilloses encara”.

El diputat de Compromís ha declarat que “a nivell de conjectura, podem imaginar el per què d’aquesta negativa del PP a fer publiques aquestes ubicacions concretes. I aquesta no és una altra que la por dels seus alcaldes a que el projecte d’instal·lar-les en una població concreta faça sorgir una forta oposició en el municipi, i d’ací dos anys els puga costar l’alcaldia. I no seria un fet nou, fa uns anys, en una situació similar, llavors es tractava d’abocadors, els va costar la majoria en diferents poblacions de la Plana i el Maestrat. Sense anar més lluny, recordem el que està passant encara a l’Alcora. Però en tot cas aquest és el seu problema, no el nostre; per a què s’embarquen en un projecte que produeix un rebuig social tant gran. I, per tant, la ciutadania i els representants que ella ha elegit tenim ple dret a saber els aspectes concrets d’un projecte sense sentit com és aquest de les incineradores”.