Bota al contingut principal

Compromís ha pogut comprovar, amb dades de la pròpia Conselleria de Sanitat, com els hospitals de gestió privada tenen unes urgències hospitalàries que, durant l’any 2012, tardaren més en atendre els pacients que els de gestió pública. Concretament quant un ciutadà ha acudit en urgències a un hospital de la xarxa pública ha hagut d’esperar 50 minuts més si este hospital és de gestió privada.

 

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “açò demostra el que sempre hem plantejat, que la privatització del servei sanitari va en contra de la qualitat que rep el pacient. Per tant la gestió pública és la més eficient i beneficiosa per a la sanitat”.

 

Concretament, segons es reflexa en una resposta parlamentària oferida pel conseller Llombart a preguntes de Compromís, el temps mitjà de permanència en urgències en els hospitals de la xarxa sanitària pública durant 2012 fou de 205 minuts. Desglossant estes dades, en els hospitals de gestió privada de la xarxa sanitària (Ribera, Dénia, Torrevieja, Manises i Vinalopó) la mitjana d’estada en urgències fou de 246 minuts, mentre que en la resta d’hospitals, de gestió pública, la mitjana fou de 195 minuts. La Conselleria també ofereix les dades de 2009, 2010 i 2011 on la tendència és la mateixa.

 

“Des de Compromís volem denunciar amb aquestes dades que quan el govern del PP afirma que la gestió privatitzada de la sanitat no afecta a la qualitat del servei està mentint, perquè 50 minuts més d’espera, de mitjana, en urgències és molt de temps”.

 

Segons Oltra “esta situació s’explica en el fet de què com la gestió pública de la sanitat no ha de detraure beneficis empresarials dels serveis que ofereix, tots els diners s’inverteixen en el benestar del pacient, mentre que quan és una empresa la que gestiona els serveis sanitaris una part dels diners se’n van a beneficis i plusvàlues per aquells que volen fer negoci amb la nostra salut”.

 

“El temps d’espera en urgències és una dada més que evidencia que la gestió més eficient i millor per al ciutadà és la gestió pública. La gestió privada ix més cara a les arques públiques i és pitjor per als pacients”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.