Bota al contingut principal

El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, registrà el passat 4 d’abril un petició de documentació en Les Corts en què sol·licitava el contracte o conveni subscrit entre Fira València i la mercantil Teyoland pel qual es concedeix un pavelló de la Fira per a la instal·lació d’un centre de venda de mobles.

 

Com a resposta a esta petició el Conseller d’Economia, Máximo Buch, ha remès recentment un escrit al grup Compromís en què assegura que “no té competència sobre la subscripció de contractes per part de Fira València ja que, d’acord amb els seus Estatuts, esta competència està atribuïda als seus òrgans de govern”.

 

Per a Ferri “la justificació del conseller Buch per a no donar-nos accés a la documentació que demanem no se sosté per cap lloc, perquè eixos mateixos Estatuts de la Fira que ell esgrimeix estableixen que càrrecs de la Generalitat, de les diputacions i de l’Ajuntament de València copen els seus òrgans de govern”.

 

“La naturalesa pública de Fira València ha estat confirmada per la Sindicatura de Comptes i pel Tribunal Superior de Justícia, la Generalitat Valenciana injecta anualment milions d’euros en esta entitat, de la qual també és avalista davant els bancs, per tant la postura del PP només obeeix a la intenció d’evitar la fiscalització pública per a fer i desfer allí, amb diners dels valencians i valencianes, sense cap control de ningú”.

 

Per a Ferri “esta entitat, de evident caràcter públic, ha signat un acord amb una empresa privada, Teyoland, que ha alçat suspicàcies en diversos sectors i des de Les Corts Valencianes, els representants dels ciutadans, tenim dret a conéixer tot allò concernent a este contracte. Que ens neguen esta documentació atempta directament als nostres drets com a diputats i al dret de la ciutadania a saber que es fa amb els diners dels seus impostos”.