Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat el seu escepticisme “davant de les afirmacions de la consellera d’Educació quan ens diu, en resposta parlamentària, que “es porta a terme una anàlisi contínua i individual¡tzada per tal d’optimitzar els recursos disponibles. I és que, segons ho veiem des de Compromís, les decisions que pren la Conselleria sobre tancament de centres o disminució de les classes ofertades, es deuen només a raons econòmiques i no pedagògiques”.

En eixe sentit, Pañella li ha formulat noves preguntes a la consellera. “Concretament”, ha dit, “volem que ens explique quines necessitats dels centres, tant de supressió com d’augment d’unitats, s’han detectat després de la realització d’aquesta hipotètica planificació, a quines conclusions arriba en el seu cas aquest informe respecte a la manera d’optimitzar els recursos, i quina és la relació del número d’aules que seran eliminades i quina la d’aquells centres on se suposa que es pretén augmentar el nombre d’aules en Educació Infantil i Primària, agrupats per municipis i per centres. Si el que diu la consellera fora cert, i aquest informe existira, no hauria de suposar-li major dificultat el fet de lliurar-nos-el als diputats de les Corts”.

El diputat de Compromís ha declarat que “tal com jo ho veig, la cronologia dels fets ha estat molt diferent; des de Conselleria s’ha estudiat primer quines eren les quantitats que els calia retallar del proper pressupost, i només després, i sempre en base a aquest condicionant, s’ha mirat de justificar els tancaments de centres i la disminució del nombre d’aules, quadrant-les si calia a martellades, per tal que compensaren aquesta disminució pressupostària del departament. I no és admissible que es jugue d’aquesta manera amb l’educació d’uns xiquets i xiquetes, supeditant-ho tot al tema del diners; i encara és menys admissible que es vulga amagar aquesta retallada pressupostària darrere d’arguments suposadament científics ni pedagògics”