Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que el Consell s’ha negat a facilitar còpia dels contractes entre l’administració autonòmica valenciana i els grups empresarials dels empresaris que apareixen com a donats en la suposada comptabilitat B del Partit Popular atribuïda a Luís Bárcenas.

 

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, va registrar el passat mes de febrer una petició de documentació en Les Corts en què demanava al Consell còpia dels contractes subscrits per l’administració autonòmica des de l’any 1995 fins l’actualitat amb les empreses OHL, Sacyr Vallehermoso, Sando, AZVI, Sedesa, Construcciones Hispánicas, Copasa, Copisa, Aldeasa, Urazca y Rubau. Es tracta dels grups empresarials d’empresaris imputats pel jutge Pablo Ruz, que a partir de hui comencen a declarar en l’Audiència Nacional en relació al cas Bárcenas per esclarir si les donacions que feren al Partit Popular estan relacionades amb l’adjudicació de contractes públics d’administracions governades pel PP.

 

La resposta del Consell a esta petició de documentació es limita a assenyalar que “amb la finalitat de garantir la transparència en l’àmbit de la contractació pública les adjudicacions dels contractes realitzats per l’Administració del Consell són objecte de publicitat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana” i afegeix la relació de dos contractes menors amb l’empresa AZVI de l’any 2011.

 

Per a Oltra “ens sembla una presa de pèl que el govern del PP apel·le a la transparència en la seua contestació a la nostra petició de documentació i al mateix temps no ens done accés als contractes que demanem”.

 

“Hem de recordar que segons la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia només entre els anys 2001 i 2012 esta sèrie d’empreses reberen més de 12.000 milions d’euros en contractes adjudicats per administracions públiques governades pel PP i les donacions registrades en els papers de Bárcenas coincideixen amb estes adjudicacions”.

 

Segons la diputada de Compromís “ens trobem amb uns fets molt greus que engrandeixen les sospites de finançament il·legal del PP perquè les donacions d’estos empresaris, segons la comptabilitat B de Bárcenas, s’utilitzà per sufragar despeses del PP i per a pagar sobresous a la cúpula d’este partit. Així que, els representants dels ciutadans en el parlament valencià, tenim dret a conéixer si les adjudicacions de contractes públics a estes empreses s’han realitzat correctament o ha prevalgut la seua condició de donants de grandíssimes quantitats de diners al partit governant”.

“Amb esta decisió d’ocultar-nos els contractes amb estes empreses el govern d’Alberto Fabra es posa al costat de l’encobriment de la corrupció, practicant una opacitat que evidencia que el PP té molt a amagar en la gestió que ha realitzat dels recursos públics”, ha conclòs Oltra.