Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “és obligació del Govern valencià explicar a què ha destinat els fons finalistes que ha rebut per part del Govern central per a diferents col·lectius, ja que els beneficiaris encara estan pendents de cobrar part d’estes partides  corresponents fins i tot a 2010”. 

Mollà ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha ofert hui junt al secretari local de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido.

La diputada de Compromís ha explicat que “en l’actualitat són molts els col·lectius que no cobren les subvencions o ajudes que ha de pagar-los la Generalitat, però la situació és especialment sagnant en els casos en què el Govern central ha transferit les partides corresponents a l’administració valenciana amb caràcter finalista i esta no els ha ingressat als seus beneficiaris”.

 Mireia Mollà ha apuntat que “este és el cas dels autònoms als que s’havia compromès unes ajudes per posar en marxa el seu mateix negoci i dels centres de formació d’aturats, col·lectius als que estos impagaments els han portat a una situació límit, provocant el tancament d’empreses i per això des de Compromís presentàrem les respectives preguntes al Congrés i a Les Corts per tal d’esclarir esta situació”. 

“En el cas dels centres de formació de les comarques d’Alacant, estes acadèmies a dia de hui encara tenen pendent el cobrament de 26 milions d’euros pels cursos impartits en 2010 i 2011 –els de 2012 s’estan oferint en 2013 pel retard de l’ordre de Conselleria-, tanmateix el Govern central, en una resposta a Compromís, ha detallat que en 2010 transferí 76.714.400 euros a la Generalitat per este concepte, 79.967.800 euros en 2011 i 61.047.051 en 2012”, ha aclarit.

La diputada ha assenyalat també que “ara la Conselleria, en una resposta parlamentària, reconeix haver rebut per part del Servei Públic d’Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu 69.908.138 durant 2012, però no fa referència als fons rebuts en 2010 i 2011 ni a què s’han dedicat”.

 “El mateix cas ocorre amb les ajudes als dels més de 6.000 autònoms per auto-ocupació del País Valencià, als que a principis de 2013 se’ls devia encara més de 35 milions d’euros”, ha detallat Mollà, que ha assegurat que “el Govern central va destinar a la Generalitat la part de la subvenció que li pertocava: 8.715.289 euros en 2010, 9.018.958 en 2011 i 5.178.510 euros en 2012”. 

La diputada de Compromís ha afegit que “per la seua banda, la Generalitat admet haver rebut 7.348.826 euros en 2010, 7.652.495 euros en 2011 i 4.075.403 euros en 2012 i de nou no trobem cap justificació a esta situació, que és del tot irregular ja que els fons rebuts havien d’utilitzar-se exclusivament per a l’objectiu consignat”. 

 Per a Mireia Mollà, “estem davant un frau de la Generalitat a les a les administracions que li han ingressat els diners i, per descomptat, a tots els afectats per estos impagaments, de manera que exigim una explicació clara i detallada de les partides a les que es van desviar finalment part d’estos fons, doncs estem parlant d’una situació molt greu que retrata de nou la mala gestió econòmica del Govern del PP”. 

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha declarat que “esta seria també una estafa a tots i totes les contribuents, ja que s’ha destinat part dels nostres diners a una activitat diferent de la qual se’ns havia indicat i, encara que ara comencen a pagar part dels diners pendents, el dany a aquests beneficiaris ja està fet pels grans retards de pagament”. 

“L’opacitat, que se suma a esta nefasta gestió econòmica, és la que provoca també este tipus de situacions en les que persones que sí han complert la seua part del tracte acaben sent les víctimes de la irresponsabilitat de la Generalitat, que no és només que no genere ocupació, sinó que es dedica a carregar-se directament les iniciatives que poden generar treball al nostre entorn”, ha conclòs Bellido.