Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha registrat una bateria de preguntes i una petició de compareixença en Les Corts de la Conseller d’Educació, Cultura i Esport, María José Catalá, per a què done explicacions sobre l’assistència del Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, al “Congreso Mundial de las Familias”.

 

Segons ha assenyalat Ferri “acabem de tindre coneixement pels mitjans de comunicació que el Consell envià un representant a este congrés ultraconservador celebrat l’any passat a Madrid en què es debateren temes com ‘Soluciones al comportamiento homosexual’ o ‘Autenticidad de la mujer: redescubriendo la vida en el hogar’ entre altres”.

 

“Des de Compromís trobem inacceptable que el govern del PP enviara un representant a un congrés amb continguts homòfobs i contraris als drets de les dones i per això exigim conéixer qui i amb quin criteri va decidir que l’administració autonòmica valenciana hi assistira”.

 

Ferri també ha assenyalat que “volem que la consellera Català ens informe de a quins seminaris, dels diferents celebrats en eixe congrés va assistir el Secretari Autonòmic, si va intervindre oralment en algun moment i quina va ser la seua reacció davant les ponències de contingut clarament homòfob i masclista. Així mateix volem conéixer si el Secretari Autonòmic va informar a la Consellera de les conclusions d’eixe congrés així com la despesa total que per a les arques públiques va suposar l’assistència del representant del Consell a este foro ultra”.