Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha indicat hui que “és lamentable que les ajudes per a majors de 55 anys contemplades en el Pla estatal del Calçat de 2009 no hagen tingut gairebé repercussió a causa dels estrictes requisits que s’imposaven per a ser beneficiari, però també és intolerable que els pocs adjudicataris de les subvencions encara no hagen cobrat els diners que ha d’ingressar-los la Generalitat”.

Mollà ha explicat que “des del nostre grup a Les Corts registràrem una pregunta per a que el Consell explicara què havia fet amb els fons rebuts per pagar estes ajudes, ja que no han arribat encara als beneficiaris, i també per a que concretara la xifra de persones a les que es van atorgar estes ajudes”. 

“Ara la Conselleria d’Economia i Indústria ens respon que només 21 persones van poder acollir-se a estes subvencions, el que evidencia que este pla venut a bombo i platerets per l’anterior govern socialista, no ha suposat una solució satisfactòria per al gran nombre de treballadors i treballadores del sector del calçat que han perdut el seu treball durant els últims anys”, ha destacat.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “per a poder accedir a les ajudes havien de complir-se requisits com tenir una antiguitat de sis anys en el sector, tenir reconeguda i extingida una prestació per desocupació de 24 mesos o haver estat acomiadat per un ERO, unes exigències que limiten clarament les subvencions a un grup molt reduït d’ex-treballadors”. 

D’altra banda, destaca el fet que estes persones encara no hagen cobrat les corresponents ajudes, tot i que en alguns casos les subvencions estan fins i tot reconegudes per la Generalitat des de 2011. En este sentit, Mireia Mollà ha afirmat que “el Govern central ha respost recentment en una pregunta parlamentària a Compromís que esta administració ingressà un total de 5,2 milions a la Generalitat entre 2010 i 2011 en concepte d’ajudes al Pla del Calçat”.

“Ara el Govern valencià detalla que l’import concret de les ajudes per a majors de 55 anys és de 89.897 euros, però no ens explica a què ha destinat esta quantia, ja que els beneficiaris segueixen sense cobrar”, ha ressaltat.

Per tot això, la diputada de Compromís ha reivindicat “que es pague ja als adjudicataris de les ajudes i que des del Govern central i l’autonòmic s’impulsen mesures que beneficien realment als treballadors d’este sector”.

resposta 21813 re 50930 ajudes calcer