Bota al contingut principal

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha declarat que “els darrers mesos han ocorregut massa accidents relacionats amb el mal estat en què es troben molts centres escolars. Recordem sense anar més lluny el que ha passat al Joan Carles I d’Almenara, a l’Assumpció de la Vall d’Uixó o al Carles Sarthou de Vila-real, a més d’altres situats en altres poblacions del País Valencià. Es tracta d’uns fets inacceptables perquè posen en perill la vida i la seguretat d’alumnes i professors”.

Pañella ha assegurat que “la Conselleria d’Educació no té en aquests moments tècnics propis dedicats a la prevenció de riscos escolars, que es dediquen a la inspecció dels centres i a comunicar els seus problemes i carències. I no els té perquè durant l’any 2012 els va cedir a l’INVASSAT, l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, i ara aquests tècnics es dediquen a dur a terme les seues inspeccions en tota mena d’edificis i instal.lacions. Des de Compromís pensem que aquesta situació és inaceptable, i per això hem presentat a les Corts una proposició no de llei per a que aquests tècnics tornen a desempenyar amb exclusivitat la seua  funció escolar, de manera que puguen comunicar a la Conselleria les deficiències detectades, per a que aquesta puga posar els mitjans per prevenir els possibles danys que s’hi puguen originar, i no haver de subsanar-los quan ja siga massa tard, com ha passat en aquests centres”

 El diputat de Compromís ha dit que “en aquesta proposició no de llei demanem també que els informes que elaboren els tècnics siguen fets arribar a de manera obligatòria als directors dels centres escolars implicats, per a que aquests els comuniquen tant al Consell Escolar com a l’ajuntament de la població afectada, per tal que estiguen al corrent de la situació i puguen pressionar per a que Conselleria prenga les mesures necessàries per a solucionar el problema”