Anar directament a les notícies

Morera: “És preocupant que el Consell celebre el seu ple sense prendre decisions ni mesures importants”

Publicat el en General

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la reunió del ple del Consell de hui, “ha constatat el que va sent una tònica en les darreres setmanes, i és que el govern d’Alberto Fabra està totalment paralitzat i sense forces per continuar els dos anys que resten de legislatura i donar solucions als problemes de la societat valenciana”.

Símbol d’eixe esgotament, segons Morera, “són les rectificacions constants i les contradiccions entre els membres del mateix govern. Hui, la prova més evident ha estat en què la gran decisió del dia de Fabra ha estat que no es pague el curs de lideratge de les arques públiques, una decisió que han adoptat i han defensat com a vàlida, malgrat ser un error molt greu”.

Per a Morera, “els acords del Consell de hui es resumixen en tramitacions, no hi ha cap resolució pràctica ni cap mesura d’interés per reduir la quantitat de 700.000 desocupats o el deute de 30.000 milions d’euros. Evidentment, ni Fabra lidera el Consell ni el seu govern sap liderar la greu situació que travessa el País Valencià i per això necessiten cursos, però que se’ls paguen de la seua butxaca per què la seua incompetència no té perquè assumir-la les arques públiques”.

  • Revenons e0 quelques foannmedtaux :> l’e9conomie libre, c’est-e0-dire, prive9e, a vocation, par ses me9canismes, e0 cre9er de la richesse. C’est bien ce qu’on constate sur une pe9riode longue.> les organismes e9tatiques, contrairement e0 l’e9conomie libre, ne sont pas organise9s pour optimiser l’utilisation de leurs ressources. Ce sont fondamentalement des foyers de gaspillage. Par contre, ils peuvent remplir des certaines missions, ge9ne9ralement les missions dites re9galiennes, mieux que le prive9.Tout est dans l’e9quilibre entre les deux : le prive9 cre9e de la richesse, le public en de9truit mais remplit certaines missions.De cela, il de9coule naturellement que, si le public de9passe ses missions, c’est-e0-dire remplit des missions qui pourraient eatre remplies par l’e9conomie libre, il de9truit inutilement des richesses.C’est e9videmment la situation dans laquelle nous sommes en France depuis trente ans.Les 35 h, entrent exactement dans ce sche9ma of9 l’Etat se meale de ce qui ne le regarde pas et de9truit de la richesse.Apre8s, que les entreprises arrivent e0 tirer profit de cette situation n’est qu’une illustration de Les Frane7ais sont tre8s forts : ils survivent e0 leur Etat.