Bota al contingut principal

Compromís ha reclamat hui al Consell que solucione de manera immediata la situació d’impagament de salaris que estan sofrint les treballadores del servei de neteja de l’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS).

 

Estes treballadores no estan cobrant les seues nòmines des del començament de 2013, este perllongat impagament ha suposat que el personal de neteja de l’IVAS haja arribat a una situació límit. L’empresa adjudicatària de la neteja de l’IVAS, Cejusa, no està rebent per part del Consell l’aportació econòmica que li correspon per la prestació d’este servici, en estos moments la Generalitat els deu 398.000 euros, i des de la Conselleria de Benestar Social s’ha contestat a les reclamacions de les treballadores que no paguen perquè no hi ha diners.  

 

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, registrà en Les Corts, el passat 24 d’abril, una pregunta amb sol·licitud de resposta oral en comissió per a què el Consell explique quan va a pagar el deute a l’empresa de neteja de l’IVAS. Esta pregunta ha estat inclosa en l’ordre del dia de la Comissió de Benestar Social de demà.

 

Segons ha assenyalat Oltra “esperem que la Consellera de Benestar Social tinga la decència de vindre demà a Les Corts a donar la cara i explicar perquè estes treballadores porten cinc mesos sense cobrar pels impagaments del govern del PP i el que és més important, quant té previst el Consell saldar este deute”.

 

Per a la parlamentària de Compromís “és inacceptable i una autèntica vergonya que pels impagaments del govern del PP estes treballadores porten cinc mesos sense cobrar, mentre comprovem dia a dia com sí tenen diners per al que volen, com per exemple que l’erari públic assumira els 20.000 euros que costava un curs de lideratge per al President Fabra que finalment no s’ha realitzat per la pressió de l’opinió pública”.