Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat la seua preocupació per “la situació en què es troben els menjadors escolars dels col.legis públics castellonencs, degut als impagaments de les subvencions compromeses per part d’Educació. És una situació que considerem intolerable, perquè estem parlant d’unes quantitats previstes en els Pressuposts de la Generalitat aprovats per a enguany, i que per tant haurien d’estar plenament disponibles”.

Concretament, Pañella li ha exigit a la consellera que responga “tres preguntes clares, que podria respondre en molt poques paraules, si de veritat des de Conselleria es tinguera voluntat de fer-ho: “Quina és la quantitat exacta que, segons ella, es deu en data d’avui a la totalitat dels menjadors escolars; si es té previst posar en marxa un pla de pagaments amb dates concretes per abonar els impagaments d’aquest servei de menjador als 151 col.legis castellonencs; i quina serà la data concreta per a iniciar els pagaments, tenint en compte la greu situació que aquests impagaments provoquen a les empreses i els proveïdors del sector. Però segur que eixes poques quantitats i dates  donaran peu a una resposta parlamentària, retardada fins al límit, on ens cantaran les glòries de la seua actuació, però sense donar-nos ni una sola data concreta”.

Per al diputat de Compromís, “aquesta situació no pot continuar durant més temps. Els centres educatius acabaran el curs al límit, ofegats per uns deutes de menjador només atribuïbles a la manca d’interés per part de Conselleria; i les empreses i proveïdors del sector difícilment podran suportar el deute acumulat fins l’inici del proper curs. I és que, si el que pretenia el PP era ofegar aquest servei de menjador, amb totes les connotacions socials que aquest fet representaria, la veritat és que no ho podrien haver fet millor”.