Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la desocupació “és el principal problema que tenim al País Valencià, però el govern del PP no és encara conscient de la magnitud de la tragèdia i per això no actua en conseqüència. Amb les dades objectives en la mà, podran dir que ha baixat molt l’atur al maig, i és cert, però seguim tenint 8.892 aturats més que al maig de 2012”.

Morera ha afegit que les dades “continuen sent dolentes i no són símptoma de cap recuperació. El model econòmic proposat pel PP i per la troica comunitària fracassa. L’austericidi, el pagament del deute a un preu poc raonable per a sanejar les pèrdues bancàries, destrueix el teixit empresarial i social com certifiquen aquestes xifres”.

Segons el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “les dades de l’atur al País Valencià no són per voltejar campanes, i qui ho faça demostrarà desconèixer la situació tan crítica que travessem, perquè estem molt pitjor que en 2012. Al maig de l’any passat, 573.234 valencianes i valencians estaven sense treball. En 2013, són 582.126 els inscrits en l’atur”.

Per al portaveu de Compromís, “el govern valencià va a remolc de la situació i no lidera, com tampoc el de Mariano Rajoy perquè la política econòmica els ve imposada des de fora. Estem a la deriva del que vulguen tercers i el President Fabra no té capacitat per a influir. És un govern inútil perquè ha renunciat a representar als seus ciutadans delegant les seues funcions en la troica. Qui fracassa és el PP però també és la troica i els qui són submisos als seus postulats”.

Respecte a les fórmules, Morera apunta al fet que sense inversió pública “no es podrà generar ocupació ni influir des de l’administració pública a generar-ho. Al contrari, l’impagament a proveïdors o les retallades destrueixen ocupació diàriament. Dir que l’ocupació ho generen els empresaris és una obvietat quan l’administració no arriba ni a final de mes per a pagar les seues obligacions. Si no inverteix el govern els únics que puguen crear ocupació són les empreses a les quals no els arriba el crèdit i veuen com la gran depressió social baixa el consum. És una tempesta perfecta que ens porta al desastre si ningú ho remeia”.

Morera considera que, encara que siga positiva la baixada de 10.671 persones en les llistes de les oficines d’ocupació, “no es pot baixar la guàrdia perquè les xifres de l’atur no són les millors, sinó tot el contrari. Avui dia milers de persones segueixen patint els efectes devastadors de la patètica reforma laboral impulsada pel govern de Rajoy, com també milers de persones segueixen patint la inoperància del govern valencià per a emprendre polítiques actives d’ocupació i de suport als emprenedors encara que clar, açò és l’única cosa que es pot esperar del govern que més factures a proveïdors amaga en els calaixos i que, per tant, condemna amb la seua morositat a l’atur a molts treballadors”.