Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una proposició no de llei en les Corts per a demanar que es vete a Fernando Sánchez Dragó en qualsevol programa de ràdio o televisió de RTVV, després de que l’escriptor haja fet públic en un llibre que va mantindre relacions sexuals amb dos menors d’edat japoneses i, a més, “ho ha contat amb un to que sembla denigrant i insultant contra les dones i en especial contra eixes dos menors”, segons ha declarat el portaveu de la tercera força política en el parlament valencià, Enric Morera (BLOC).

Segons el líder valencianista, “no ens podem quedar de braços creuats front a eixes paraules que parlen d’uns fets molt lamentables. No podem oblidar que Sánchez Dragó ha estat cobrant de RTVV una bona temporada quan va desembarcar en la desvalencianitzada televisió valenciana de la mà d’Eduardo Zaplana en 1999. Després del relat que ha fet públic, Sánchez Dragó no pot tornar a eixir per cap canal televisiu o radiofònic de l’ens públic valencià i per això portem esta proposta”.

 

Per al síndic de Compromís, “la gravetat d’estes declaracions de Sánchez Dragó ha de motivar a les Corts Valencianes a prendre mesures per defensar la dignitat de les dones del món, fent així respectar la Declaració Universal dels Drets Humans i tota aquella legislació internacional i local en defensa dels menors. Esperem comptar amb el suport de la resta de grups parlamentaris i pensem que la no tramitació de la iniciativa o votar en contra seria ser còmplice d’un pedòfil”.

 

En l’acord que porta el grup Compromís a les Corts es proposa que es vete la presència de Fernando Sánchez Dragó en qualsevol programa de l’ens públic audiovisual valencià per ser autor d’actes de pederàstia i, a més a més, que es faça arribar el present acord a la resta de parlaments autonòmics i al Congrés dels Diputats perquè les diferents televisions públiques de l’estat puguen prendre la mateixa mesura.