Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en les Corts Valencianes Mireia Mollà ha destacat aquest dimecres que “la responsabilitat màxima” que té el president de la Generalitat, Alberto Fabra, en relació al diputat del PP i exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, és exigir-li “immediatament” l’acta de diputat. Així mateix, espera que Blasco “acabe en la presó, que és el que es mereix per aquest cas de corrupció”.

Mollà ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts -a escassos metres d’on es trobava Blasco parlant amb diverses persones-, després de conèixer que l’Advocacia de la Generalitat i Fiscalia sol·liciten entre 11 i 14 anys de presó per a ell en la peça del ‘cas Cooperació’ relativa a les ajudes a la Fundació Cyes.

Referent a això, la parlamentària de Compromís ha assenyalat que no entén com encara avui Blasco “pot asseure’s tan tranquil·lament i amb el suport del seu companys enmig de la bancada ‘popular'”. Així mateix, ha recordat que Blasco ha dit que “no tindria problema a dimitir si el president de Fabra li demanara la dimissió”, i ha titllat la situació de “absurda, vergonyosa i indigna”.

Mireia Mollà ha recordat que la passada setmana, Fabra va dir en seu parlamentària que “no li tremolaria el pols a l’hora d’exigir les responsabilitats màximes” i, en aquest sentit, ha indicat que “la responsabilitat màxima que ha d’exigir el president a Blasco és que lliure l’acta de diputat immediatament”, ja que advertit que si no es demostrarà que al cap del Consell “li ha tremolat el pols i molt i li ha tremolat tot el cos”.

Quant a la “presumpció d’innocència” que demana Blasco, la diputada de la coalició ha assenyalat que no la hi atorga perquè “va ser testimoni dels nombrosos documents que donaven certificació i validesa al desviament de fons públics de la cooperació per a les empreses de la seua amic Tauroni” -empresari a la presó per aquest cas- i, a més, ha afegit que “va veure els correus electrònics que relacionaven a la conselleria i al senyor Blasco amb el senyor Tauroni”.

“No pot negar que açò existeix i açò és el que a dia d’avui li va a dur al banc dels acusats i, probablement, a la presó”, ha subratllat Mollà, qui ha dit que esperen que “la justícia seguisca el seu curs, i que tot açò derive que el senyor Blasco acabe en la presó”, perquè considera que és “el que es mereix per aquest cas de corrupció”.

“INSULTAR” ALS VOTANTS

Preguntat per la seua opinió respecte a les declaracions de Blasco en les quals ha dit que continua com a diputat per responsabilitat amb els votants, Mollà ha criticat que el parlamentari “es pose de bandera als votants” perquè, al seu judici, açò suposa “insultar-los”.

Referent a això, ha manifestat que “no hi ha cap votant del PP que empare que els diners per a la gent més pobra acabara en les butxaques dels empresaris amics de Blasco”. “Absolutament ningú li va votar perquè agafara els diners de la gent pobra per a enriquir-se ell i els seus amics”, ha ressaltat la diputada autonòmica, qui ha subratllat que li dóna “pena tenir polítics de la talla moral de Blasco que utilitza als votants d’una manera tan indigna”.