Bota al contingut principal

Diu que “l’admissió d’aquest fet per part del conseller d’Hisenda, coneixent l’estat de les arques publiques, significa que no pensen fer-hi res”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “per una vegada, i sense que servisca de precedent, des del Consell m’han contestat de manera clara una pregunta igual de clara que els havia formulat. A la meua pregunta sobre “quines són les entitats privades que s’interessen per la Ciutat de les Llengües”, la resposta del conseller d’Hisenda ha estat ben escueta: “Actualment, no consten propostes fermes d’entitats privades interessades per la Ciutat de les Llengües”.

Pañella ha declarat que “aquesta resposta, afegida al fet, conegut de tothom, que les arques públiques de la Generalitat no estan per a grans alegries, ni ho estaran durant molt de temps, permet assegurar que del projecte de la Ciutat de les Llengües als terrenys que ocupa actualment l’aerodrom de Castelló, ni n’hi ha res ni se l’espera. Convé recordar que tot aquest suposat projecte no va ser sinó un més dels projectes fantasiosos de l’època Camps, que l’expresident de la Generalitat es va inventar quan, per les raons que fora, Carlos Fabra li va exigir que José Luís Gimeno deixara de ser alcalde de Castelló. Camps no va trobar millor manera de ”compensar-lo” per la “dimissió voluntària” que oferir-li la direcció d’un projecte com aquest, un autèntic “castell d’arena”, però que duia implicat un més que bon sou mensual i unes atractives prebendes per a ell i per al seu secretari, el controvertit José Luís Tirado “Josety”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “des d’aleshores, no hi hagut manera de saber quin havia estat el treball concret que aquests dos “empleats de luxe” havien dut a terme en relació a la tal Ciutat de les Llengües, i no serà perquè des de Compromís no ho hem exigit per activa i per passiva. Mentrestant, el projecte en qüestió va esdevenir una autentica “patata calenta” per a tots els consellers del PP. I tot això, a més, enmig d’una crisi cada vegada més greu. Ara havien llançat l’enèssima ocurrència, que recorrerien al capital privat per a dur a terme la tal Ciutat; però el conseller d’Hisenda es veu obligat a admetre que no tenen cap oferta sobre el tema, ni tan sols uns libis ocurrents com va passar amb l’aeroport. I de diners públic per invertir-hi, millor no parlar-ne. O siga que, jubilat Gimeno i desaparegut el pretext que la impulsava, la Ciutat de les Llengües dormirà la son dels justos durant molts i molts anys”.