Bota al contingut principal

Compromís s’ha sumat a la campanya oberta a Internet per aconseguir la repatriació d’un camioner jubilat empresonat al Marroc acusat de transportar droga i ha preguntat al Govern si actuarà en aquest cas amb la mateixa diligència amb què es va gestionar el trasllat a Espanya d’Ángel Carromero, el dirigent de Nuevas Generaciones del PP que va ser acusat a Cuba de conducció temerària amb resultat de mort.

Antonio García és un camioner jubilat de 67 anys que va ser detingut al Marroc a l’abril de 2012 quan acompanyava el seu fill i es va trobar droga entre la mercaderia del vehicle. Després de 8 mesos a la presó preventiva, va ser jutjat i condemnat a 4 anys de presó per tràfic de drogues i el passat 13 de desembre se signava el seu expedient de trasllat a Espanya, però des de fa sis mesos segueix en una presó de Tànger, diabètic i malalt crònic del cor.

Una plataforma ciutadana està reclamant en Internet la repatriació del camioner posant com a exemple el cas d’Ángel Carromero, dirigent de Nuevas Generaciones del PP que va arribar a Espanya 23 dies després de signar-se el seu trasllat.

En aquest context, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha registrat una sèrie de preguntes en el Congrés perquè el Ministeri d’Afers Estrangers que dirigent José Manuel García Margallo explique per quin motiu aquest camioner segueix en una presó del Marroc i en canvi Carromero està ja a Madrid en règim de tercer grau penitenciari.

“Per quin motiu l’Estat ha actuat amb molta més celeritat per a extraditar reclusos que complisquen penes per delictes més greus? Quin barem empra el Govern per a decidir qui extradita i qui no? –pregunta–. Influeix la militància política per a poder rebre tracte de favor per part d’un Govern?”.