Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que Rajoy ha assistit hui a la cloenda “d’uns jocs florals del PP, on tot el món és bo i ho fan molt bé, però ací no han donat respostes a les preocupacions reals de la societat valenciana. No ens han donat terminis d’un bon finançament i no s’ha parlat clarament d’ètica, de transparència i de persecució dels casos de corrupció que han ajudat a saquejar les arques públiques valencianes. Una prova, que a la primera fila del míting de Rajoy de hui hi havia quatre imputats”.

Segons Morera, “després d’escoltar les paraules de Fabra i de Rajoy sols s’arriba a una conclusió: sense Zaplana, Olivas, Camps, Barberà, els Fabra i el PPCV, el poble valencià viuria molt millor i, de segut, tindríem més treball, més dignitat, no seríem la riota d’Europa, no tindríem corrupció i guanyaríem en benestar”.

Rajoy ha visitat hui la província de Carlos Fabra, “i no ho ha pogut fer amb avió. Tampoc ha eixit al carrer per a parlar amb la gent que està sense faena, amb la gent que reclama millors infraestructures i amb la gent que està en contra del fracking, eixa tècnica tan agressiva que ara al PP li sembla bé”, en declaracions del síndic de Compromís.

Per al portaveu de la coalició, “és una broma de mal gust que el PPCV celebre una convenció política, sense netejar primer sa casa de tots els antipolítics que en té, eixos que estan imputats i acusats, eixos que han vingut a la política a servir-se i a servir als amics i no a la ciutadania i per això, el president Fabra no pot mirar a la cara als ciutadans, perquè no ha complit cap de les seues promeses d’exemplaritat i transparència, el PP continua negant informació a l’oposició en les Corts Valencianes i els imputats continuen ocupant escons i cobrant de l’erari públic”.

Morera ha insistit en que en els discursos de hui, “ha tornat a tindre un protagonisme molt especial la realitat paral•lela del PP, eixa que sols existeix en les seues ments és molt perillosa per al progrés del poble valencià. Hui Fabra ha parlat del Corredor Mediterrani com si fóra una realitat, un corredor que no sabem on està, perquè encara no s’ha fet i que hauria d’estar fet des de fa 30 anys. Quan manava el PP amb Aznar, no es va fer res per eixe corredor, amb Rajoy, el govern d’Espanya s’ha posicionat a favor del corredor central i a Europa a votat en contra del mediterrani, per tant, que parlen d’això com d’un èxit és d’una hipocresia extrema”.

En referència al finançament, Morera ha afirma que Fabra diu que Rajoy “ens portarà el finançament que ens mereixem. Evidentment, això no s’ho creu ni Fabra perquè una prova de que no ens donarà eixe finançament és com ens ha marginat el PP als pressupostos generals de l’estat, on no han acceptat esmenes i on els diputats del PPCV han callat d’una forma servil i traïdora. El PP va fer un model de finançament que ens perjudicava amb Aznar i ara amb Rajoy, tot continuarà igual o pitjor, perquè l’endeutament que patim per culpa d’uns mals gestors i d’uns balafiadors dificulta moltíssim el bon funcionament del nostre autogovern”.

Les al•lusions a les lloances de Rajoy al PPCV també han estat comentades pel portaveu de Compromís: “Clar que Rajoy coneix molt bé el PPCV, amb la trama Gürtel li han fet mítings i actes de campanya, i encara està per pagar una factura a la Fira de València, una factura de 568.511,94 euros, amb data de 30 de juny de 2008 que, quasi cinc anys després ni s’ha pagat ni es pagarà. Eixa és la dubtosa carta de presentació de Mariano Rajoy i del seu equip”.

Com a resum de la convenció política i de les intervencions de Fabra i de Rajoy, Morera ha assegurat que, al remat, “ni Gürtel, ni Over Marketing, ni cas Fabra, ni Cooperació, ni Nóos… Cap reacció als casos de saqueig de les arques públiques valencianes. Si això no li interessa a Rajoy i al PPCV és perquè no els interessa defensar al poble valencià i el seu benestar”.