Bota al contingut principal

El diputat de Compromís assegura que “si hagueren previst una zona especial per a diputats i alcaldes imputats, haurien hagut d’ampliar cada dia la seua capacitat”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “com a persones ben educades, li donem la benvinguda al senyor Mariano Rajoy, president del PP espanyol, a la Convenció que el seu partit celebra a Peníscola. Evidentment, com el senyor Rajoy és alhora el president del govern espanyol, li podríem presentar un llarg memorial de greuges de les comarques castellonenques: infraestructures ferroviàries i de carreteres que continuen pendents, manca de suport a la indústria ceràmica, desprotecció de l’agricultura, desajustos escandalosos entre els imposts que paguem i les inversions que ens retornen, llei Wert que ataca la línia de flotació de la llengua i l’ensenyament progressista…”

“Però, ha dit Pañella, ara ens volem centrar en un aspecte molt concret: el manteniment pel seu partit de persones imputades judicialment, no només dins del partit, sinó a més ocupant càrrecs públics i representatius. En aquest sentit, em pregunte, per exemple, si el diputat del PP Rafael Blasco es presentarà en aquesta Convenció, com a càrrec públic que és del seu partit. Què podrien al·legar per a negar-li l’entrada a una persona imputada sota l’acusació de desviar per al seu profit personal fons destinats al Tercer Món, però que continua sent diputat del PP? Que Alberto Fabra no el vol, però no s’atreveix a expulsar-lo del grup? Que Rajoy no es vol fer una foto amb ell, com defugia en el seu dia Carlos Fabra?”

El diputat de Compromís ha recordat que “el PP valencià té una llarga relació de persones imputades judicialment en les seues files; i no ens referim a militants de base, sinó a càrrecs orgànics i representatius, començant per un gran nombre de diputats que seuen amb tots nosaltres a les Corts, i continuant pels alcaldes i alcaldesses de les principals poblacions valencianes, que estan imputats o a punt de ser-ho. I, en eixe context, què farà el PP a Peníscola, davant de Rajoy, ratificar el seu codi ètic, mirant cap a un altre costat per a no veure’ls? La veritat és que el president del PP espanyol té una bona “patata calenta” al seu davant.