Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “cal comparar, al costat dels que comencen un nou projecte, quants es veuen obligat a plegar, per manca de recolzament”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “està molt bé saber que les comarques de Castelló es troben entre les primeres de l’estat en la creació de nous projectes d’autònoms emprenedors; demostra que el nostre poble, sobretot el nostre jovent, té empenta i capacitat per a innovar i buscar alternatives a l’atur. Però no llancem les campanes al vol, això ens mostra també com està d’elevat l’índex d’atur a les nostres comarques”

Pañella creu que, “de tota manera, eixes xifres no ens serveixen de res si no van acompanyades de les d’aquells que, malgrat haver començat amb entusiasme una nova empresa autònoma, s’han vist obligats a plegar, no per manca d’interés o potencialitat del negoci, sinó per manca de finançament i suport de les entitats bancàries i de les administracions espanyola i valenciana, les dues en mans de PP”.

En aquest sentit, el diputat de Comrpomís ha destacat que “més enllà de gestos simbòlics de cara a la galeria, el PP continua sense dur a terme polítiques decidides d’ajuda als emprenedors, tant els joves com les persones d’altres edats. I ho fan tot i ser conscients que aquest és un camí clar de reducció de l’atur i de reactivació de l’economia. Però recordem que els crèdits públics continuen tancats i barrats per a les persones emprenedores si no és passant pel filtre d’unes entitats bancàries amb criteris economicistes, que no tenen per què coincidir, i sovint no ho fan, amb les intencions de suposada creació d’aquests crèdits. Des de Compromís insistim una i una altra vegada a València i a Madrid que cal canviar el sistema; però les forces majoritàries continuen encabotades en mantenir-lo”.

Pañella ha recordat que “hi ha moltes formes d’incentivar l’emprenedoria que caben plenament en el marc de les lleis vigents, valencianes, espanyoles i europees, i de fet alguna altres estats de la Unió Europea bé que les estan aplicant, i amb bons resultats. Però es veu que també en això “Spain is diferent”, i el PP opta pel sistema de les bones paraules i les declaracions buides, però sense agafar el bou per les banyes i dur a terme d’una vegada una política seriosa i activa per a impulsar la creació i, sobretot, la consolidació, de les empreses que creen les persones emprenedores autònomes. I així ens va”.