Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, registrà el passat mes d’agost una bateria de preguntes en Les Corts després de fer-se públic que a càrrec del pressupost del 2009 el Consell concedia una dotació extra de 2 milions d’euros per a la Fundación V Encuentro Mundial de las Familias, organitzadora de la visita del Papa a València l’any 2006.

En concret Oltra preguntava:

Arran de la publicació al DOCV d’una sèrie de modificacions de crèdit que afecten fins i tot al pressupost tancat de 2009 i vist que una d’eixes modificacions afecta a la visita del Papa a València a l’any ¡¡¡¡¡¡2006!!!!!! els valencians i valencianes ens preguntem si algun dia sabrem quant ens va costar de l’erari la visita del Papa. Com que és una pregunta que ens fem els valencians des de fa temps i publicacions com la d’ahir fan créixer els dubtes sobre el govern mes transparent d’Europa i la seua gestió del diners públics, esta diputada té l’honor de formular les següents preguntes al Consell:

Quant li ha costat als valencians i valencianes fins el dia de hui la visita del Papa de l’any 2006?

Quina és la raó per la qual encara estan pagant-se amb els diners de tots els valencians i valencianes conceptes de la visita del Papa de l’any 2006?

Què és el que encara s’està pagant amb els diners de tots els valencians i valencianes de la visita del Papa de l’any 2006?

Considera el Consell que la despesa realitzada amb els diners de tots els valencians i valencianes està acorde amb el rendiment material (l’espiritual ja se li suposa) obtingut pels ciutadans i ciutadanes? Si és així, pot quantificar el Consell dit rendiment material?

Fins quan seguirem pagant amb els diners de tots els valencians i valencianes la visita del Papa de l’any 2006? Té el Consell previst més modificacions de crèdit com les publicades ahir? Si és així, per a quant i per quina quantia?

El Conseller d’Economia, en una resposta datada el 28 d’octubre, rebuda ara en Les Corts es limita a nomenar l’Acord del Consell de 18 de desembre del 2009 en què s’autoritzà dita modificació de crèdit per a incrementar la dotació a esta fundació, al·leguen problemes de gestió que impediren fer efectiva eixa dotació extra en eixa data i citen un acord del Consell del 30 d’abril del 2010 en què finalment es realitza la corresponent transferència de crèdits per a la Fundación V Encuentro Mundial de las Familias.

La diputada Oltra, en la valoració d’esta resposta del Consell, senyala que “la negativa del govern del PP a contestar el que en realitat preguntàvem que és en concepte de què es paguaren eixos 2 milions d’euros i quan queda per pagar de la Visita del Papa, augmenta les sospites de corrupció al voltant de l’organització d’este acte”.

“Després de tot el que sabem sobre el rerefons de l’organització de la visita papal gràcies a la investigació judicial del cas Gürtel, sumant-ho a la diferència escandalosa del que li costà a RTVV la cobertura de l’esdeveniment respecte al que li costa ara a la televisió catalana i a la gallega, juntament a l’opacitat que continua exercint el govern Camps fa sospitar que gran part dels diners que costà i segueix costant als valencians aquella visita del Papa han acabat a les butxaques d’uns quants pardals corruptes o directament han servit per al finançament il·legal del Partit Popular”.

“Des de Compromís –ha afegit Oltra- considerem que si la Conferència Episcopal i el Nunci del Papa no demanen explicacions i exigeixen transparència al govern de Camps sobre este gran escàndol seran còmplices i encobridors de la corrupció i el robatori de diners públics que es produí aprofitant la visita del Papa a València l’any 2006”.

Segons ha afegit la parlamentària “no anem a desistir de demanar explicacions al govern del PP sobre este assumpte fins que quede esclarit on han anat a parar els diners dels valencians i valencianes”