Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “cal unir les veus que, des de tots els punts de la Unió Europea, exigim la fi d’un austericidi que considerem completament suïcida”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “sí que hi ha alternatives a la política d’austericidi de la troika comunitària i d’un FMI que finalment admet que es va equivocar en les mesures que va exigir, per exemple, a Grècia. Hem de construir entre tots una alternativa vàlida per al conjunt de la Unió Europea, per a reactivar l’economia i crear llocs de treball, per posar fi a una política completament equivocada, basada en retallades cada vegada més grans, que l’únic que fan és dur-nos rectes cap a l’abisme”.

Pañella ha declarat que “no podem acceptar el missatge que ens volen fer arribar, assegurant-nos que la situació actual no té remei, i que ens caldrà esperar fins que ella sola, com per art de màgia, l’economia europea es reactive. Hem de dir amb veu ben forta que això és mentida, que hi ha alternatives a l’actual situació, i que aquestes alternatives passen per un canvi radical de la política que Brusel.les està imposant als estats membres”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “hem de reactivar l’economia, hem d’impulsar els jaciments de treball, hem d’oferir propostes imaginatives que no passen per anar apretant cada vegada més el cinturó dels ciutadans sinó per incentivar noves polítiques de reinversió i oferir alternatives serioses i creïbles als grans problemes que hem d’afrontar: reactivació de la indústria des de noves perspectives, estímul a la creativitat i l’empreneduria, potenciació de les noves fonts energètiques, impuls de l’agricultura de proximitat, forta inversió en l’educació, considerada com una inversió de futur… I, sobretot, fer fluir els diners, aconseguir que els crèdits arriben de veritat als emprenedors i a l’economia productiva, i no als especuladors”.

Pañella ha recordat que “la crisi té un fort component d’àmbit europeu, amb independència de les característiques que assoleix després en cada estat o en cada territori. És per això que també per a combatre-la, per a capgirar les equivocades polítiques econòmiques de la troika i el FMI, ens cal actuar a nivell europeu, coordinant les nostres polítiques alternatives i les nostres reivindicacions. És un aspecte aquest que des de Compromís tenim molt clar, i per això hem estat i continuarem estant al costat de tots els moviments que busquen capgirar a nivell continental les actuals polítiques d’austericidi”.