Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella ha mostrat el seu rebuig després de conèixer-se el ERO de CulturArts anunciat recentment. Segons el parlamentari, “el que crida l’atenció és que amb els acomiadaments massius van a deixar més caps que treballadors” – i ha afegit- “L’organització de l’ERO només respon a interessos partidistes. Així s’expliquen moltes de les irregularitats del procés en el que ni tan sols els professionals estaven degudament representats i, com ja prevèiem en Compromís, els que es queden després de l’ERO són els col·locats del partit Popular. I precisament per això anem a demanar la compareixença de la Consellera Català”.

La publicació del document que es va anunciar a la fi de l’any passat, ja va despertar reaccions en Compromís que va acabar donant suport el manifest de protesta dels afectats. En declaracions anteriors, el diputat de Compromís ja va demanar que es conservara l’autonomia dels organismes culturals valencians, “amb el manteniment dels llocs de treball”.

Ara, la situació “és insultant ja que recentment s’ha sabut que hi ha càrrecs amb sous estratosfèrics que superen nòmina de Fabra”, ha denunciat el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista.

CulturArts, que va nàixer de la unió de Teatres de la Generalitat, Institut Valencià de la Música (IVM), Institut de Restauració i Conservació de Béns Culturals (Ivacor) i l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia (IVAC-La Filmoteca), en l’època de Johnson, preveu una reducció del 33% de la plantilla, un ERO que afectarà a 85 d’un total de 258 treballadors. “El problema és que l‘ERO serà asimètric per dues raons: hi ha fundacions que encara estan en procés d’integració al projecte i, perquè els afectats són treballadors rasos. És a dir, sense cap directius”, ha comentat Pañella.

D’altra banda, Pañella també ha expressat la importància de mantenir “el teixit cultural propi que és el màxim generador de patrimoni i memòria col·lectiva” i ha lamentat “que no es tinga en compte el potencial cultural dels creadors valencians, que han estat històricament marginats per les institucions públiques”.