Bota al contingut principal

Les contradiccions, la política d’aparador i la inactivitat del govern de Fabra han estat desvetlades novament per Compromís a la Comissió de Governació de les Corts Valencianes. En la sessió d’esta vesprada, el diputat Josep Maria Pañella ha defensat una Proposició No de Llei de la coalició, registrada el 5 de març al parlament valencià i que no s’ha tramitat fins tres mesos després i que, per la qual, Compromís insta al govern de la Generalitat a que signe un conveni amb el TSJCV, els ajuntaments i la Conselleria de Justícia per a prendre accions preventives per evitar desnonaments.

La proposta de Compromís ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris i Josep Maria Pañella ha assenyalat que es tracta “d’una molt bona notícia, tenint en compte que hui al Parlament Europeu també s’ha donat un clar suport a la dació en pagament. Amb esta iniciativa, però, fem passes fermes perquè l’estat done cobertura a les persones que perden la seua llar”.

Cal recordar que, un mes després de registrar la proposta en les Corts Valencianes, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, va dir que no permetria que una família desnonada “no passara ni una sola nit al carrer” i proposà arribar a un acord amb el CGPJ, la Conselleria de Justícia i la FVMP amb eixa finalitat.

Segons ha denunciat Pañella hui en el parlament valencià, “Fabra amb eixes declaracions estava fent política d’aparador, d’eixa que saben fer tan bé al PP valencià, perquè la proposta de la que parlava el president ja existia i just 10 dies abans de que Fabra fera eixes declaracions, el CGPJ ja havia signat un conveni així amb la Xunta de Galícia”.

És més, Pañella ha assegurat que la proposta valenciana “està totalment paralitzada i ens consta que el CGPJ ha remés el text a la Generalitat però el govern valencià, una vegada rebut el document, no ha fet absolutament res. Esperem que l’aprovació de la nostra proposició servisca perquè el govern valencià es pose en marxa i no deixe passar ni un dia més en este tema”.

VIOLÈNCIA FEIXISTA

Per altra banda, el debat de la violència feixista al País Valencià, també ha tornat a les Corts encara que no hi ha hagut un acord per part del grup majoritari, el PP, perquè s’ha oposat a condemnar la convocatòria dels populars de Burjassot a un concentració on van participar agrupacions violentes i d’extrema dreta. La proposta de Compromís, però, era prou anterior a les manifestacions ultres de Burjassot de fa uns dies i la proposició no de llei de la coalició estava registrada des del 9 de gener de 2013, encara que s’ha debatut fins el dia de hui.

Compromís demanava que la policia autonòmica valenciana ampliara les seues accions i que actuara també en la persecució contra els delictes de xenofòbia i d’odi, molt comuns al País Valencià tal com relata l’informe Raxen any rere any.

El PP, però, ha volgut esmenar la proposició de Compromís, afegint a la iniciativa de la coalició valencianista, progressista i ecologista que s’instara als cossos i forces de seguretat de l’estat, la qual cosa, en principi, “no ens semblava malament perquè és ampliar el cercle per aïllar a aquells que actuen fora del joc democràtic i de la convivència pacífica”, segons Pañella. Aprofitant l’oferta dels populars en les Corts, Pañella ha convidat al grup majoritari a millorar encara més la proposta i condemnar la participació del PP de Burjassot en una manifestació, convocada conjuntament per eixe partit i altres formacions d’extrema dreta, com ara el GAV o España2000, la qual cosa no ha estat acceptada pel PP.

Segons Pañella, “no es pot estar a les dos bandes del riu. Hem d’estar junts en la paraula i també en els fets, per això, no haguérem tingut cap problema en acceptar l’esmena del PP si, també, s’hagués condemnat la participació dels popular de Burjassot en una manifestació ultra, i això és el que no han volgut”.