Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les declaracions del ministre Montoro al voltant del finançament deixen “en una situació molt delicada al president de la Generalitat, perquè el que ha dit el ministre demostra que, o bé ell està mentit deliberadament o que Fabra no ha fet cap gestió, no ha contat els problemes que té la Generalitat i, per tant, no ha defensat els interessos del poble valencià”.

Morera considera que el silenci de Rajoy “del passat cap de setmana, les negatives reiterades del PPCV en reclamar el que és nostres des de que està el PP governant l’estat i les actuals declaracions de Montoro, són un perill per al benestar del poble valencià. Quan parlem de finançament no parlem d’uns milions d’euros que volem que estiguen ingressats en un compte corrent, estem parlant d’educació, de sanitat, de seguretat, estem parlant de que funcione l’estat del benestar, un estat que no està funcionant com deuria i que, pel que sembla, el ministre Montoro no vol que funcione”.

El portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha anat més enllà i ha animat al ministre Montoro “a dimitir si ha mentit deliberadament. Els ciutadans i ciutadanes del País Valencià no tenim la culpa de les seues polítiques austericides i de la seua incompetència per a trobar solucions als problemes econòmics de l’administració central i ja va sent hora que ell, com a representant de l’estat, comence a tornar-nos el que ens deu a les valencianes i valencians perquè no podem fer ni un pas enrere més en benestar i en serveis públics, perquè les retallades afecten i molt als qui menys tenen, cosa que no veu o no vol vore el govern del PP”.

El síndic de Compromís ha recordat que demà, al ple de les Corts, defensarà una proposició no de llei, “per a reclamar els 11.000 milions que l’estat deu al poble valencià. No podem perdre més el temps i cal un posicionament clar, una postura que de fet nosaltres sempre hem tingut i que altres canvien, segons qui estiga manant a Madrid”.