Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “l’any 2012 ja les va retallar un 73% respecte al 2011, i enguany du camí de continuar en la mateixa línia”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, li ha presentat una pregunta parlamentària al govern valencià, “per a saber si enguany pensen retallar encara més les ajudes a l’ocupació, com ja van fer l’any passat, quan van reduir la seua quantia un 73% respecte a l’any anterior. És aquesta una política incomprensible, perquè sembla que, quan més augmenten les xifres d’aturats -que ja són 725.000, i prop d’un 30% a les comarques de Castelló-, més disminueix el Consell les quantitats que inverteix per a combatre’l. I així ens va”.

Pañella ha explicat que “mentre l’any 2011 aquesta acció contra l’atur va beneficiar 34.284 persones, segons dades oficials, l’any passat només va arribar a 4.448, i tremolem pensant a quantes arribaran en realitat enguany, si el govern valencià del PP continua la seua estranya política d’ajudes inverses, consistent en “quan més atur hi ha, menys ajudes done per a combatre’l”.

El diputat de Compromís ha preguntat “si el Consell té previst augmentar enguany les quantitats dedicades a lluitar contra l’atur o si, seguint la dinàmica de l’any passat, encara el pensa reduir més. I també li he demanat que ens explique si, segons la seua opinió, amb aquesta retallada en les ajudes a l’ocupació, està contribuint a la lluita contra l’atur”.

Segons diu Pañella, “els ho he preguntat per veure què tenen el valor de respondre’ns. Perquè és evident que, per més que caldria una forta política d’inversions per tal d’estimular la creació de nous llocs de treball, des del PP, ben al contrari, consideren aquesta una partida prescindible, que retallen sense major problema. És una actitud lamentable, mostra d’una resignació molt discutible, com si des del govern autonòmic no es puguera fer res per a combatre l’atur. I sí que es pot, i caldria fer-ho”.