Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, tampoc ha acudit avui a la reunió amb PP i PSOE per a parlar del posicionament de l’estat espanyol el pròxim Consell Europeu ja que, segons Baldoví, “és absurd que se’ns cride quan ja ho han pactat tot per telèfon, sense comptar amb l’opinió de la resta de grups per a cercar una postura comuna per a canviar el rumb de les actuals polítiques, dominades pels mercats, i començar a treballar per l’Europa de les persones, una Europa democràtica i lliure d’imposicions austericides”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha advertit que el joc del PSOE “i les martingales constants dels socialistes amb el PP, desacrediten per complet al partit de Pérez Rubalcaba per a ser la garantia de cap canvi, perquè accions com aquesta el situen en sintonia i en la mateixa òrbita que el partit retallador i antisocial de Rajoy. Malament es posiciona el líder dels socialistes si vol entrar en la carrera de vore qui és el primer a acontentar als mercats”.

Des de Compromís consideren que el pacte PP-PSOE “era d’esperar, com ho han fet en tantes altres ocasions. Ho van fer per a executar una reforma exprés de la constitució per a acontentar als mercats i ara han tornat a la mateixa drecera. Tal vegada, ho van tancar tot per telèfon perquè no volien sentir parlar d’oposició a la troica, o condemnar el rescat als bancs i no a les persones, que és el que nosaltres haguérem proposat d’haver-se realitzat una negociació real, partint de zero i escoltant a totes les forces polítiques”.