Bota al contingut principal

El Consell continua un any més amb les polítiques de retallades en política forestal ja que s’ha anunciat recentment la reducció de dispositius antiincendis que vetlen per la integritat de les muntanyes valencianes  i continua amb la línia de  cancel·lació de  contractes de brigades de reforç. Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Juan Ponce, la decisió de Governació,  “suposa un nova garrotada en les polítiques mediambientals. Amb mesures com aquestes, la conselleria difícilment podrà culpar a les condicions climàtiques com ja va fer l’any passat”.

Per això, el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha presentat  unes preguntes al conseller de Governació, Serafín Castellano, per esclarir “si hi ha hagut canvis en els protocols d’actuació sobretot en casos on es necessita una intervenció ràpida amb mitjans aeris en dies d’alerta tres ” -com els incendis ocorreguts el passat estiu-. I, d’altra banda, ha instat a la conselleria a “ampliar les brigades forestals als nivells del 2008”, ha conclòs Ponce

Després de la catàstrofe forestal de l’any passat on es van cremar 58.000 hectàrees ael País Valencià, la Conselleria de Governació presidida per Serafín Castellano ha decidit no contractar a les Brigades de reforç contra incendis. La tendència de retallar per damunt del 70 % en polítiques de prevenció es remunta al  2011 i el resultat es “la desprotecció de la superfície forestal valenciana tant en vigilància i prevenció com en les brigades és total. I això suposa un error grandíssim, tenint en compte que les brigades són les que han d’actuar amb celeritat per evitar un descontrol, com el que patirem l’any passat”.

Entre les mesures proposades per Compromís en el parlament valencià està la creació d’un pla d’extinció propi en cada municipio valencià. També es defensava l’existència de mitjans aeris suficients o recuperar el número de brigades forestals com els que n’hi havia en 2010. La proposta de Compromís continuava amb millores en la vigilància i en la prevenció i també en la participació del voluntariat per a defensar els paratges naturals del País Valencià. Com és habitual, el PP votà en contra de les propostes de Compromís per evitar el que ha passat recentment a la Safor.