Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el president de la Generalitat Valenciana “hauria de comparéixer amb caràcter d’urgència al parlament valencià per a donar explicacions verídiques de per què som l’autonomia més endeutada, respecte al PIB i en termes relatius i la segona amb més deute absolut. Sens dubte, les dades del primer trimestre confirmen el desastrós govern d’Alberto Fabra, qui haurà d’explicar per a què han valgut les seues brutals retallades, acomiadaments i mesures de presumpta austeritat, que no ens han servit per a res”.

Segons ha denunciat Morera, “el govern central no envia recursos per atendre les necessitats més bàsiques del poble valencià i la prova a açò és que no rebem ni el 80% del que deuríem de rebre per atendre la sanitat pública, per exemple, i eixe incompliment per part del govern central és una vulneració flagrant de la Constitució i de l LOFCA, que al seu article segon diu que les competències transferides han d’estar convenientment finançades. Açò és una estafa del govern central, amb la complicitat del govern valencià”.

El portaveu de Compromís considera que les dades del deute del País Valencià, junt a les de la desocupació, “confirmen que el president Fabra és un problema per al benestar de les valencianes i els valencians, perquè ens ha portat més endeutament, més desocupació i no reclama els recursos que ens toquen per garantir els serveis més bàsics, com demostra cada vegada que portem una proposta per a reclamar el deute històric i el millor finançament, que sempre acaben amb el vot contrari del PP perquè ara no és el moment, segons ells”.

Morera ha comentat que, esperar al FLA, “és anul•lar la nostra autonomia financera i política, i això és el que fa el Consell. La situació actual demostra que cal anar cap a un nou model de finançament i la nostra proposta és la d’un concert econòmic responsable, que s’aplique en totes les autonomies i així seran els governs autonòmics els responsables d’assegurar que tenen recursos suficients per a garantir els serveis públics. El que no pot ser és el que ens passa al País Valencià, on aportem molt i rebem molt poc, i si damunt li afegim un mal govern, que no sap gestionar i que malbarata els recursos públics, arribem al límit on ens trobem en l’actualitat”.