Bota al contingut principal

El diputat de Compromís es pregunta “com és possible que dos controls que diuen que van fer el 31 d’octubre del 2012 i el 20 de maig d’enguany no detectaren res d’estrany”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, s’ha mostrat “sorprès i molt estranyat per la resposta que m’ha donat el conseller de Sanitat a la meua pregunta sobre la detecció de rates i ratolins a l’Escola d’Hosteleria del Grau de Castelló. Perquè el conseller em respon que “les dues últimes visites de control, el 31 d’octubre de 2012 i el 20 de maig d’enguany, no hi van detectar cap problema”. És curiós, serà que la gent que va veure eixos rosegadors corrent per les instal·lacions del centre devien formar part d’alguna conspiració per a desprestigiar l’Escola, o la conselleria, o el conseller, i els animalets que van veure devien de ser només virtuals”.

Pañella ha dit que “parlant seriosament, ens refiem més de les queixes formulades pels mateixos usuaris, que han de patir diàriament el problema, que d’un “control periòdic per part dels servicis de control oficial”. A banda de tot, perquè la meua pregunta parlamentària duia data de registre del 29 d’abril, i el conseller em diu que aquesta “inspecció rutinària” es va dur a terme quasi un mes després, el 20 de maig. Tant de bo siga cert que no hi van trobar res, la qual cosa voldria dir que prèviament s’havia procedit a una desinfecció i a aplicar les tècniques corresponents per a evitar l’entrada d’aquests rosegadors. Si ha estat així, ens congratulem, perquè vol dir que la nostra gestió, mitjançant la pregunta parlamentària, ha aconseguit l’objectiu previst”.

El diputat de Compromís ha comentat que “sincerament, des del punt de vista d’un funcionament parlamentari millor i més democràtic, hauríem preferit una resposta del tipus: “quan es va rebre la seua pregunta, vam requerir els serveis tècnics de Conselleria que esbrinaren els fets, i aquests van detectar que, efectivament, hi havia infiltracions de rosegadors a les instal·lacions, s’hi va actuar per aturar el problema, de manera que ara ja s’ha detectat, en una nova inspecció, la seua desaparició”. I bé, en qualsevol cas, ara falta saber si els denunciants han pogut constatar aquesta desaparició, cosa que procedirem a preguntar-los i, cas que no siga així, tornarem a interpel.lar el conseller”.