Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha celebrat este matí a Burjassot, la seua primera Assemblea Oberta. Des de les 10:30 i sota el lema “Dos anys fent camí i propostes de futur” unes 400 persones s’han reunit en el Centre Cultural d’esta localitat de l’Horta en un acte obert a tota la ciutadania.

 

Amb esta jornada de treball, que ha contat amb la participació d’entitats cíviques, col·lectius socials i sindicats, Compromís ha volgut mantindre el pols amb la realitat social, incorporant els coneixements de la ciutadania i la força innovadora de la seua societat civil.

 

Organitzats en quatre panells sectorials, Benestar social i Sanitat; Educació, Formació i Cultura; Economia, Ocupació i Habitatge i Territori, Medi ambient i Mobilitat, s’han mantingut debats sobre les mesures alternatives que s’han de prendre per a superar l’actual crisi econòmica i democràtica.

 

L’Assemblea ha comptat també amb la participació dels càrrecs públics de Compromís en les distintes institucions, com els diputats en Les Corts, Mireia Mollà, Juan Ponce, Josep Maria Pañella, Mónica Oltra i Enric Morera, en el Congrés, Joan Baldoví, i la Diputació de València, Emili Altur, així com alcaldes i regidors d’arreu del País Valencià com Joan Ribó, que també és co-portaveu de l’àrea de sectorials de la coalició.

 

MªJosep Ortega, l’altra co-portaveu de sectorials, ha sigut l’encarregada de presentar les primeres conclusions dels distints debats, que seran fetes públiques a través de la pàgina web de la formació, compromis.net, on l’assemblea continuarà oberta per a seguir rebent aportacions de la ciutadania. Ortega ha destacat com a conclusió transversal de totes les sectorials “la necessitat de conscienciar a la ciutadania de la seua força com a ferramenta del canvi”.

 

La jornada ha continuat amb la intervenció de l’Alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, qui ha agraït el suport dels companys de formació davant els atacs soferts en els darrers mesos i ha mostrat la seua satisfacció per què la coalició triara la seua localitat per a celebrar la seua primera Assemblea Oberta.

 

Finalment els portaveus de Compromís Mónica Oltra i Enric Morera han pujat junts a l’escenari del saló d’actes de la Casa de la Cultura de Burjassot per a realitzar la intervenció política amb que ha conclòs l’Assemblea.

 

Morera, ha destacat la importància d’una jornada com esta per a “impulsar mecanismes de participació que òbriguen Compromís a la intel·ligència col·lectiva de la ciutadania i el coneixement competent de professionals preparats i ciutadans experts en les matèries cabdals per a la nostra societat”.

 

“Tot serà possible si seguim treballant des de la humilitat i d’una manera conjunta amb la societat civil, hem d’impulsar una democràcia que incloga la participació directa de la ciutadania per a elaborar i gestionar els assumptes comuns. La participació ciutadana en les coses públiques no es pot limitar a votar una vegada cada quatre anys, per això seguim obrint Compromís en tots els àmbits. Hem començat el compte enrere per fer del nostre país un lloc més just, solidari i habitable”, ha assegurat Morera.