Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “el Consell incompleix sistemàticament l’acord signat amb elles, com ja vam advertir en el seu moment que passaria”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “ens hauria agradat molt equivocar-nos, quan vam advertir que el Consell del PP incompliria l’acord signat amb els farmacéutics per acabar amb la vaga; però, per desgràcia, no ha estat així, la vam encertar plenament. La situació de les farmàcies en aquests moments és tant o més explosiva que quan va esclatar la vaga, però el PP se’n desentén, com si la cosa no anara amb ells, intentant guanyar temps, esperant no sabem què”.

Pañella ha dit que “hi ha línies roges que cap govern hauria mai de travessar, i una d’eixes línies és clarament la que afecta la salut i fins i tot la vida dels ciutadans. I suposem que a ningú se li escapen els elevats riscos per a aquesta salut que comporta tot el que es relaciona amb la crisi de les farmàcies: tancaments d’establiments, sobretot de poblacions més menudes i d’aquelles que es mouen en un marge comercial ja molt estret; negativa per part de les empreses fabricants de medicaments de continuar subministrant-los si no reben els pagaments corresponents; situacions cada vegada més freqüents, de desabastiment de productes farmacéutics necessaris per a molts malalts… Però des del Consell, no res, com si sentiren ploure”.

El diputat de Compromís ha declarat que “mentrestant, anem sabent com entén el PP la despesa i l’estalvi: Ara resulta que la Fòrmula 1, la nineta dels ulls de Camps i Barberà, que Alberto Fabra no s’ha ha atrevit a afrontar, l’esdeveniment que se suposava que tenia un cost zero, ara resulta que ens costa cada any a la ciutadania 40 milions d’euros. Això és quasi el que deu el Consell a hores d’ara a les farmàcies, que voreja els 47 milions. Un govern que té diners per pagar allò que vol, però que en canvi respon a les farmàcies que el següent pagament del deute, sempre ajornat, no el farà ara en juny, com havia promés, sinó a l’octubre, no mereix de cap de les maneres la confiança de la ciutadania. Per això, des de Compromís li exigim al govern d’Alberto Fabra que acomplisca l’acord que va signar amb les farmàcies, i que els pague ja, d’una vegada, tot el que els deu. I recordem que moltes factures impagades són encara del 2012, i que els farmacéutics es veuen obligats a fer mans i màniques per a pagar, ells sí, els medicaments que continuen subministrant, com poden, a la ciutadania”.