Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat una bateria de preguntes a consellera d’Infraestructures i Medi Ambient, Isabel Bonig, sobre els conveni que alguns ajuntaments mantenien amb l’ara extint Institut Valencià de l’Habitatge SA (IVVSA).

La llei de Mesures de Reestructuració i Racionalització del Sector Públic Empresarial i Fundacional de la Generalitat promulgada a finals del mes de maig, suprimia el IVVSA i passava a formar part de la Conselleria d’Infraestructures.

L’absorció de l’antiga mercantil que gestionava els habitatges protegits, ha deixat a alguns ajuntaments, com per exemple el de Vila-real com a ciutat més gran, amb molts interrogants. De fet, Vila-real és una de les localitats que va subscriure convenis amb el IVVSA per a poder oferir habitatges, actualment buides i pertanyents a l’Institut, en règim de lloguer.

“A Vila-real hi ha habitatges sense cèdules d’habitabilitat que no s’han adjudicat a causa dels canvis de la legislació sobre les competències del IVVSA, ara part de la Conselleria de Infraestructures; i aquesta falta de claredat legislativa només fa que perpetuar les ja llargues llistes d’espera de gent que necessita habitatges de protecció oficial”, ha manifestat Pañella.

Per això, el diputat de Compromís ha preguntat a la conselleria de Bonig en quina situació queden els consistoris valencians que tenien convenis signats amb el IVVSA ja que, ” hi ha una incertesa total en com van a quedar les revisions, qui les farà i quin procés s’haurà de seguir d’ara endavant per a aconseguir habitatges de l’antic IVVSA”.

D’altra banda, Pañella també ha demanat resposta per escrit sobre el cas concret de Vila-real, “on els convenis segueixen sense estar signats ni aprovats per les Corts i, per extensió, que expliquen quins van a ser els passos a seguir d’ara endavant per a l’adjudicació d’habitatges perquè ara és més necessari que mai donat tot el que estan patint moltes famílies valencianes”, segons ha denunciat el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista.